Annons
Nyheter

Brorsson tror på Finnkampsplats

Med två personliga rekord och ett JSM-guld blev helgen en skön revansch för Alexander Brorsson.
– Jag är i bättre form än någonsin, säger han.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2011
På 100 meter blev den före detta UFK-aren fyra, i specialgrenen 110 meter häck sprang han hem ett JSM-guld i M22-klassen.
På 100 meter blev den före detta UFK-aren fyra, i specialgrenen 110 meter häck sprang han hem ett JSM-guld i M22-klassen.Foto: FOTO: DECA TEXT&BILD

När SM för seniorer avgjordes för två veckor sedan i Gävle slog Alexander Brorsson, IFK Växjö, i en häck så pass kraftigt att han nästan föll. Resultatet, 15,17, blev en tid som inte räckte till final.

När den före detta UFK-aren i helgen ställde upp i JSM fick han revansch. Med personligt rekord, 14,21 på 110 meter häck M22, vann han guld före Amir Shaker, Eskilstuna FI.

Annons

Han sänkte sitt personbästa med 16 hundradelar och en av förklaringarna till topptiden är den perfekta starten. De första fem häckarna klippte Brorsson med ultimat flyt och han hade den lätthet i löpningen som han eftersträvar. Den sjätte häcken slog han i och efter det kom Alexander till viss del ut rytm.

– Det känns bra att jag har ytterligare detaljer som kan putsas. I Mölndal till helgen hoppas jag allt kan stämma, säger han.

Med ett stabilt resultat i Göteborgsförorten till helgen borde Alexander kunna kvittera ut en plats i den svenska Finnkampstruppen. Laget tas definitivt ut efter helgen, Robert Kronberg och Philip Nossmy är redan klara för uppdraget i Helsingfors den 9-10 september.

Ytterligare ett positivt besked fick Brorsson redan i fredags.

När 100 meter avgjordes sprang Alexander till sig en fjärdeplats med det personliga rekordet 10,67. Han sänkte därmed sitt pers med 22 hundradelar.

– Jag har satsat mer på 100 meter den här säsongen för jag vill ha den riktiga snabbheten i kroppen, säger Alexander.

Anledningen till ökat fokus på 100 meter från Brorssons sida är att farten är en grundpelare för häcklöpare och han tycker ökat tävlande i grenen 100 meter gynnar honom som häcklöpare.

Efter en tuff tid förra året då Alexander fick diagnosen utbrändhet och panikångest i februari har han kämpat och tränat sig tillbaka i toppform.

– Jag är till och med i bättre form än vad jag var när jag var som bäst förra gången, säger Brorsson.

Ett tecken på att Alexander mer än återhämtat sig från den svåra sjukdomstiden är att han är på god väg att genomför sin första hela utomhussäsong. Tidigare har skador eller sjukdom alltid stoppat honom.

Annons

Alexander tränar nu för fullt vilket innebär sex pass i veckan samtidigt som han läser på Linnéuniversitetet i Växjö.

I UFK:s klubbdräkt bärgade Brorsson bland annat ett inomhus SM-brons och ett JSM-silver, inomhus.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons