Annons
Nyheter

Brorsson gör EM-debut i Göteborg

Häcklöparen Alexander Brorsson är tillbaka. Det blir EM-start i morgon.
– Träningen sista veckan har gått precis som jag velat och jag känner mig redo att springa.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2013
Redo för start. Alexander Brorsson gör mästerskapsdebut vid inomhus-EM i Göteborg i morgon fredag.
Redo för start. Alexander Brorsson gör mästerskapsdebut vid inomhus-EM i Göteborg i morgon fredag.Foto: Lennart Magnusson / BT

Alexander meddelar sig via text till UT. Det är ett besked att vinterns stora mål blir verklighet. När inomhus-EM i friidrott startar i morgon är 60 meter häck en av de första grenarna på programmet och Alexander Brorsson står på startlinjen.

– Det känns som en stor bonus men väl där vill jag ändå prestera. Fysiskt så känner jag mig otränad men kroppen klarar definitivt av några 60-lopp. Det känns jättekul att få mästerskapsdebutera i Sverige på hemmaplan, skriver Alexander till UT och hänvisar sedan vidare frågor till sin tränare Tobias Nömgård.

Annons

– Alexander vill ha lugn och ro dagarna före start. Nu handlar allt om att hitta känslan inför start på fredag, säger Nömgård.

Bakgrunden är att Alexander Brorsson drabbades av hjärtsäcksinflammation mitt under säsongen. Det i sviterna av en infektion. Säsongsstarten hade annars varit formidabel med bland annat personligt häckrekord med 7,73.

– Träningen har gått bättre och bättre för varje dag och vi har den senaste tiden gjort två riktigt bra häckpass. Alexander är så redo han kan vara, säger Tobias Nömgård.

Hur påverkas en sprinter av några veckors totalvila mitt i säsongen?

– Man blir lite känslig i muskulaturen. Musklerna är inte riktigt redo och det gäller att vara försiktig i maxlöpningar. Vi har gått försiktigt fram och fysiskt sett bedömer jag att han är bra nu. Hjärtat är förstås helt bra men även kroppen i övrigt är redo.

Förutom hastighetsträningen med häck. Vad har Alexander tränat de senaste veckorna?

– En hel del lättare träning och så två-tre tyngre gympass för att vässa styrkan i musklerna.

– Med tanke på det som varit, vad förväntar du dig av Alexander på fredag (läs i morgon)?

– Om han når upp till nivån han hade innan sjukdomen, då han gjorde 7,73, så kan det räcka till en semifinal. Det vore fantastiskt. Målet inför en säsong är att göra det bästa resultatet när det gäller som mest. Inför EM nu får vi ta det lite mer efter läget som varit.

Han är laddad?

Annons

– Absolut. Det är jus första mästerskapet för hans del och på hemmaplan. Det blir en höjdare för alla svenska friidrottare.

TV-tider

Försöken på 60 meter häck avgörs med start klockan 10.30. TV 4 sänder förmiddagspasset från 10.00.

Semifinalerna avgörs med start 18.05 och finalen går 19.45. TV 4 sänder finalpasset från 17.00.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons