Annons
Nyheter

Brorsson avbryter säsongen

Alexander Brorsson missar SM på hemmaplan i Borås och Finnkampen. Skadan i baklåret tvingar honom att avbryta säsongen.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2013

I går måndag undersöktes Alexander Brorsson av läkare. Hans baklårsskada som uppkom vid en tävling för en dryg vecka sedan hade, som Brorsson själv kände, läkt ihop bra och det fanns förhoppningar om mer tävlande under hösten.

– Jag har återhämtat mig snabbt och gjort stora framsteg med skadan. Dock är jag införstådd med att jag har en lång väg kvar till att springa max. Idag har jag besökt en specialist på baklårskador i Stockholm och bedömningen är att skadan är relativt lindrig men med ett tidsperspektiv så kommer det tyvärr vara för riskfyllt att skynda till SM i Borås och Finnkampen, skriver Alexander Brorssons i ett pressmeddelande utskickat av tränaren Tobias Nömgård under måndagskvällen.

Annons

Istället för idrottsfester som SM på Ryavallen och Finnkampen i Helsingfors väntar nu rehabilitering och grundträning för Alexander Brorsson.

– Jag kommer att fortsätta rehabilitera baklåret för att sedan gå in med full kraft i den viktiga grundträningen i höst. Min kropp har varit frisk under nästan tre år av elitträning och det ser jag som mycket positivt. Ibland råkar man ut för en skada det tillhör idrotten. Jag har under året blivit en starkare och snabbare idrottare och jag är otroligt motiverad för ännu mer utveckling. Det hoppas, och tror jag kommer att visa sig under 2014, kommenterar Brorsson.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons