Annons
Nyheter

Bråda tider för Hanna Falk

I mitten av november är det dags. Då är det skidpremiär. Hanna Falk lägger ner hela sin själ i varje träningspass. Allt för att vara så bra som möjligt under stundande säsong.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2011
Hanna Falk laddar för ny säsong. Snart bär det av till Italien igen.
Hanna Falk laddar för ny säsong. Snart bär det av till Italien igen.Foto: Labrini Stavrekas

Ulricehamns skidess Hanna Falk pustar ut en aning i Torsby. Men bara en aning. För hon har fullt upp.

– För mig gäller det nästan att ta tillvara på tiden jag får till lite ro. Det blir mycket ligga borta just nu men det fungerar bra, säger hon.

Annons

En vecka har gått sedan Hanna kom hem från Italienska Livigno och Schweiziska Davos. Där har det varit barmarksträning med landslaget för hela slanten. Om två veckor är det dags att åka iväg igen. Italien är destinationen då också.

– Att träna där nere är lite lättare. Miljön är så fin. Då och nu kör vi barmarksträning på höjd och det kändes som om det gick bra för mig när vi var nere nu. Det var härliga dagar och vi hade jättefint väder.

Även om det är kul att komma iväg och slipa teknik på 1800 meters höjd är det allt gott att vara hemma i Torsby också tycker Hanna.

Men det är klart att dagarna hemma består av en hel del träning. Hanna säger att hon dragit ner en aning på mängden men kör hårda och tuffa pass.

– Jag försöker köra intensivt mellan lägrena och ligga på rätt sida. Förra hösten blev jag för sliten och nu gäller det att ha energi hela tiden. Det känns bra men det är ett tag kvar och det är mycket som ska klaffa.

Något som är klart är att Hanna trivs och verkar vara mycket positiv inför stundande säsong. Hon ger järnet i varje träningspass.

– Det har känts bra på slutet. Kroppen funkar och svarar på träningen. Häromdagen körde jag två stentuffa pass, visst blir man trött men det handlar hela tiden om att ge allt och det blir man bättre av.

Skidpremiären är i Bruksvallarna i mitten av november. Det återstår med andra ord en del veckor innan det är dags.

– Men den är den här tiden som återstår som går fortast. Det rullar alltid på snabbt mot slutet. Man längtar efter snö och tävlingar trots att det kändes lite konstigt att gå i shorts i dagarna.

Ytterligare ett läger förutom Italientrippen återstår. Skidteknik ska nötas. Än så länge tänker inte Hanna så mycket på premiären.

– Jag tar dag för dag. Det är mycket som ska hinnas med innan. Men jag ser fram emot säsongen.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons