Borås numret för stort för UIF i derbyt

Det blev Boråsseger även i säsongens andra derby i hockeytvåan. UIF fick åka hem med 5–2 i baken och det gick inte att ha några större synpunkter på det resultatet.
– Vi förlorar mot ett bättre lag, säger UIF-tränaren Daniel Elofsson.
ishockey • Publicerad 7 december 2018 • Uppdaterad 8 december 2018
Elias Axelsson Svensson hade mycket att göra och stred tappert mot övermakten. Här är det tidigare UIF-spelaren Marcus Lundgren som försöker trycka in pucken.Foto: Jonas Emtervall

Redan i första perioden sattes tonen och med bara några minuter spelade stod det 2–0 på resultattavlan. Inte precis den start man vill ha i ett derby på bortais mot ett topplag.

– Men vi hade ändå våra lägen i första. Deras första mål får väl Elias (Axelsson Svensson, målvakt) ta på sig och på andra målet är det alldeles för öppet i mitten, säger Daniel Elofsson.

Anton Germo och hans lagkamrater i UIF fick finna sig i en ny derbyförlust. Och till skillnad från i Lassalyckan tidigare i höst var det den här gången inget snack.Foto: Jonas Emtervall

Om UIF:s burväktare var delskyldig till första målet revanscherade han sig rejält under resten av matchen. BHC sköt 49 skott mot Axelsson Svensson – och han räddade 45 av dem. I andra perioden höll han långa stunder kvar sitt lag i matchen när hemmalaget stundtals belägrade UIF:s försvarszon.

– Det var tufft från start och svettigt för mig. Borås var lite mer påkopplade än vi var. Det är synd när det blir så. Vi visste att det skulle gå snabbt, att de har snabba spelvändningar och några vassa skyttar. Ändå lyckades vi inte riktigt komma upp i standard, säger Elias Axelsson Svensson.

Han fick släppa en puck förbi sig i andra perioden, men efter att Oskar Holmqvist lyckats styra in Kim Carlssons projektil från blålinjen, var det ändå 3–1 och match i sista pausen.

Dennis Landgren var en av de bättre UIF-spelarna för kvällen. Här sätter han in en tackling.Foto: Jonas Emtervall

När Casper Estola satte 4–1 drygt sex minuter in i slutronden såg det ändå kört ut. Men hemmalagets Victor Johansson visade prov på felriktad derbyenergi, attackerade UIF-backen Victor Kilén direkt efter målet och åkte ut två minuter. Allt för mycket gnäll från Boråsbåset resulterade i en utvisning till – och vips fick UIF spela fem mot tre.

I den spelformen ordnade gästernas enda egentliga hot – förstakedjan med Dennis Landgren, Kevin Carlsson och målskytten Johan Dånge – 4–2 och matchen levde lite igen.

Men närmare kom inte UIF. I stället satte BHC 5–2 i öppen kasse när Elias Axelsson Svensson lämnat isen.

– Först och främst förlorar vi mot ett bättre lag. Så är det ju absolut. Sen är man alltid sur efter en förlust. Jag tycker att vi får lite väl många utvisningar emot oss. Det kanske beror på att vi ligger lite efter, men vi kan också få några fler med oss. BHC slår rätt friskt också. Men så är det, topplag kontra bottenlag, då blir det så här, säger Daniel Elofsson.

Elias Axelsson Svensson ser ljust på framtiden trots förlust och en överlag ganska blek insats.

– Det känns som att vi har något jättebra på gång. Vi har ändrat om vårt spel totalt. Vi drattar tillbaka ibland, men det känns som att vi kommer att bli jättevassa efter jul. Det är dit vi får sikta nu, säger han.