Annons
Nyheter

Bohman elva i SM-debuten

Ultralöparen Patrik Bohmans SM-debut på 100 kilometer slutade med en elfteplats och ömma ben.
– Jag sprang inte mycket sista milen, säger Patrik.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013
Patrik Bohman blev elva i sin första SM-start. Tio mils löpning var distansen. arkivfOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
Patrik Bohman blev elva i sin första SM-start. Tio mils löpning var distansen. arkivfOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 

Stockholm Ultra avgjordes i söndags runt Gärdet och på Djurgården och Patrik Bohman från Ulricehamn sprang i herrarnas 100-kilometersklass tillsammans med cirka 250 andra löpare. Bohman slutade på 17:e plats i tävlingen och som elva i SM.

– Jag är väl rätt nöjd men jag hade siktet inställt på en lite snabbare tid. Målet var 8.30 men det blev 8.59, säger Patrik som tror att det framför allt var värmen som tog ut sin rätt.

Annons

– Det var 25 grader varmt och det är svårt att ersätta all vätska man tappar. Musklerna i benen var grymt trötta sista milen och då sprang jag inte mycket. Sista kilometern såg jag att jag hade chans att klara mig under nio timmar och då spurtade jag lite.

Öppningen av loppet kan också ha varit en orsak till den lite sega avslutningen av loppet.

– Jag sprang lite för fort första halvan. Efter 50 kilometer låg jag på 7.30 i sluttid och det höll inte.

Britten Steven Way vann tävlingen på tiden 6.40.14. Det innebär att han sprang varje mil på i snitt 40 minuter. Tiden var världsårsbästa på distansen.

– Jag hörde att det var första gången han sprang 100 kilometer. Han har för övrigt en rätt intressant historia då han för tio år sedan vägde 100 kilo och rökte två paket cigaretter om dagen, säger Patrik Bohman.

Gav det blodad tand med 100 kilometer?

– Det är nog inte rätt dag att prata om blodad tand. Jag är rätt sliten och har ont i en hälsena. Men visst, elva på SM känns bra och det kanske vore kul att någon gång ge det en chans till.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons