Annons
Nyheter

Blytung förlust för UIFK

Det blev inga tre poäng för UIFK i den viktiga matchen mot Gullringen. Förlust med 2-3 innebär istället att de blåsvarta nu ligger under strecket.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2011
Emil Laposa sätter full fart i den här situationen. Farten räckte dock inte för UIFK som föll med 2-3 mot bottenkollegan Gullringen.
Emil Laposa sätter full fart i den här situationen. Farten räckte dock inte för UIFK som föll med 2-3 mot bottenkollegan Gullringen.Foto: Labrini Stavrekas

Matchen mellan UIFK och Gullringen var en riktig sexpoängsmatch. Den var viktig för att inte tappa mark i nedre delen av tabellen. Innan kampen låg nämligen båda lagen på tolv poäng. I blåsvart hoppades man på en repris av vårens möte. Då blev det vinst med 3-0. Men det blev ingen repris. Istället blev det en 2-3-förlust på hemmaplan vilket innebär att de blåsvarta nu har en placering under strecket.

– Som jag ser det var vi tvungna att vinna. Det är sådana här matcher som vi måste plocka poäng i. Och det ska vara en vinst mot ett lag som Gullringen, säger tränaren Micael Johansson.

Annons

UIFK kom i underläge 0-1 men replikerade snabbt. Det oavgjorda resultatet stod sig halvleken ut. I andra kontrade motståndarna in både 2-1 och 3-1 innan Bekim Haxha slog till med en snygg reducering i slutminuten. Det hjälpte föga. Och besvikelsen i UIFK-lägret var stor.

– Det här känns värdelöst, säger Daniel Helin, UIFK:s förste målskytt i kampen.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons