Annons
Nyheter

Bjursten och Rydberg lämnar UIF

UIF har drabbats av ytterligare två avbräck. David Bjursten och Kalle Rydberg lämnar laget på grund av studier. Klubben har hittills gjort klart med fyra nya spelare.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2011
ARKIVFOTO: Labrini Stavrekas
ARKIVFOTO: Labrini StavrekasFoto: Labrini Stavrekas

Fyra spelare har tidigare aviserat att de inte kommer att spela vidare i UIF-dressen kommande säsong. Nu blir den listan något längre. David Bjursten och Kalle Rydberg har bestämt sig för att satsa på studier och lämnar därmed klubben. Och det är två tunga avbräck för UIF:s del. Bjursten var lagets bäste poängplockare föregående säsong. Och Rydberg visade vägen med sin lite rivigare spelstil.

– Jag har kommit in på en utbildning till civilekonom i Linköping. Men jag står även på reservplats i Lund och med all sannolikhet lämnar jag UIF. Det är såklart tråkigt men ska jag utbilda mig måste jag göra det nu, innan jag blir för gammal, säger David Bjursten.

Annons

Kalle Rydberg som ska plugga ekonomi i Karlstad säger:

– Självklart är det jättetråkigt att lämna UIF. Det tar emot och är extra tråkigt med tanke på att jag var så nöjd med förra säsongen. Att spela då var riktigt roligt. Samtidigt känner jag att det är dags för något annat nu.

Hur det blir med hockeyn för duons del är oklart. Men det verkar inte som om någon av spelarna kommer att lägga skridskorna på hyllan.

– Man får se om det dyker upp något där uppe, säger Rydberg.

Noterbart är att klubben nu har sex klara förluster till nästa säsong. Målvakten Tommy Johansen, bröderna Erik och Anders Martinsson samt Björn Gustafsson är övriga spelare som lämnat klubben. Mikael Svensk och hans bror Thomas har skrivit på kontrakt med UIF. Dessutom är fyra ytterligare namn klara för tigrarna. 22-årige backen Emil Ivarsson som senast lirade i Skara är en av dem.

– Backbiten har vi täckt bra än så länge. Sen har vi tre spelare från HV71:s juniorlag som också är klara för klubben. Det är en målvakt, en center och en ytterforward. Men vi har lite is i magen fortfarande och har ingen panik, säger UIF:s Tony Bäckström.

Hur ska ni ersätta en spelare som David Bjursten?

– David är ett tungt avbräck helt klart. Vi hade gärna sett honom spela kvar. Vi har lite levt på hoppet att han skulle ändra sig men samtidigt måste vi respektera hans beslut. Vi har några namn som vi jobbar på.

Rutinerade spelare?

– Ja, vi jobbar på tre tunga forwardsnamn, så det är på gång. Det är klart att det krävs en rutinerad center för att ersätta David. Sedan jobbar vi på att få tag i en förstemålvakt också.

Annons

Än så länge är det ingen fara på taket med andra ord tycker Bäckström.

– Vår stomme i laget är bra och nu har vi fått in ytterligare nya och hungriga spelare.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons