Annons
Nyheter

Björk ser framåt

Efter en tung vinter har Robert Björk accepterat läget och tittar nu framåt.
Nyheter • Publicerad 22 april 2010
Robert Björk skall kombinera tränaruppdraget med att ta en plats i A?laget.
Robert Björk skall kombinera tränaruppdraget med att ta en plats i A?laget.Foto: 

Robert Björk var tränare vid degraderingen i höstas, men är egentligen fortfarande inne på sitt första år som seniortränare i Grimsås. För det var sedan föreningen och dåvarande tränaren Janne Hjort gått skilda vägar som sportchefen Robert Björk fick uppdraget att försöka rädda kvar Grimsås i trean. Sju matcher senare var dock degraderingen ett faktum efter en målskillnadsaffär med Skene och Tibro.

– Det har varit många tankar under hösten och vintern men nu har jag accepterat att det gick som det gjorde. Vi hade en generationsväxling som inte höll, säger Robert med en viss irritation.

Annons

– Spelarna som tog ner oss i fyran tog inte sitt ansvar för resultatet utan stack ifrån föreningen. Att Anders Johansson satsar uppåt i Norrby är helt ok, men inte att de andra bara lämnade oss. Men nu är det som det är, bara att bita ihop och göra så gott vi kan.

Elva namn, samtliga aktuella för en plats i en startelva under fjolåret, har strukits ur trupprullan medan åtta nya skrivits dit. Totalt innehåller truppen 25 man, varav två målvakter.

Är den tillräckligt stark för att Grimsås skall bli ett topplag?

– Folk frågar om vi satsar uppåt igen men vi är en liten ort som dras med samma problem som så många andra – ungdomarna flyttar ut för studier eller jobb. Kanske är det här är den nivå som vi hör hemma på i dagsläget? Vi har tränat i hop oss under våren och vår målsättning är i första hand att vara med bland de fyra – fem i topp.

Hur ser du på din roll som spelare?

– Jag konkurrerar på samma villkor som de andra och med ambitionen att ta en plats i startelvan. Vi har konkurrens på samtliga positioner och det sporrar alla. Även mig.

Så gick det 2009:

Tionde plats i division 3 M Götaland och därmed nedflyttning till fyran.

Så har laget tränat:

Måndag: Löpning utomhus och styrketräning i idrottshallen Grimsås

Onsdag: Konstgräs Gislaveds fotbollshall

Torsdag: Konstgräs Gislaveds fotbollshall

Positivt under vintern:

Bra träningsförhållanden. För fjärde året så är man i Gislaveds fotbollshall och dessutom så är det bra tillgång till idrottshallen i Grimsås.

Negativt:

Under januari och halva februari så var det lite folk på träningarna. Dels för att truppen inte var färdig men också för att en del spelare var upptagna av andra idrotter.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons