Bitter förlust för KFUM

KFUM åkte på en tung förlust hemma mot HK Skövde. 33-34 blev slutresultatet i en match som hemmalaget hade grepp om i första halvlek.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2010
Robin Frisk gjorde 10 mål i kampen som KFUM förlorade.
Robin Frisk gjorde 10 mål i kampen som KFUM förlorade.Foto: Labrini Stavrekas

Det var många besvikna miner hos KFUM-spelarna efter matchen mot HK Skövde. För det hade sett så bra ut inledningsvis, riktigt bra till och med.

– Det spelet vi presterade första kvarten är nog den bästa handbollen som vi har spelat på flera flera år här i hallen, säger tränaren Ulf Holmström.

Ja, det såg onekligen bra ut. KFUM hade som mest ledningen med åtta bollar i halvleken och i paus hade man en femmålsledning i ryggen. Men sedan inträffade det som verkar vara lite signifikativt för hemmalaget just nu. Försvarsspelet fungerade inte alls stundtals, misstagen framåt var många. Avsluten blev allt som oftast stressade och de rutinerade herrarna i hemmalaget som ska kliva fram och visa vägen i sådana lägen visade sig inte. Skövde tackade och tog emot. Det unga laget som vimlar av talanger som förhoppningsvis ska spela i elitserien inom en snar framtid fick utdelning i nästan varje anfall.

- Jag tror att det gick lite för lätt för oss i första och kanske blev vi för bekväma sen, säger Victor Skattberg som kämpade på linjen.

Med en minut kvar av kampen reducerade Petri Espinasse till 33-34. KFUM fick ett frikast med två sekunder kvar men Daniel Mate missade läget. Det blev en sur uddamålsförlust för hemmalaget.

- Om det är orken som är orsaken till att vi tappar i andra vet jag inte. Istället tror jag att det kan vara anspänningen. Visst är jag besviken över förlusten men samtidigt är jag jättenöjd med vår första halvlek, säger Holmström.