Annons
Nyheter

Billigare och dyrare på Lassalyckan

Läktaren blir billgare men maskinhallen dyrare när det börjar byggas på Lassalyckan.
Nyheter • Publicerad 24 september 2010

Nu går byggandet av idrottsanläggningen vid Lassalyckan in i en ny fas genom att Svevia i samband med Ulricehamns kommun upphandlat byggandet av läktaren och lokaler vid A–planen, maskinhall för bland annat konstsnöspåret samt ta upp nya ingångar till fotbollshallen. Den kontrakterade totalsumman för de här arbetena är lite drygt 12,7 miljoner kronor, cirka 900 000 kronor mindre än vad som angavs i den kalkyl som togs fram inför investeringsbeslutet i april.

– Det stämmer inte riktigt eftersom vi flyttat över en del jobb som Svevia kan göra billigare. Så i själva verket blir det nog en halv miljon dyrare än vad vi först kalkylerat med, säger Mikael Zsiga från Ulricehamns kommun.

Annons

– Men kalkylen från april är just bara en kalkyl och inget fast pris. Det blir alltid ändringar innan man är framme vid kontraktsskrivningen.

Det nya beträffande fotbollshallen är att man nu monterar dörrar för att kunna använda omklädningsrummen när det är lågsäsong i hallen. Fyra omklädningsrum finns att tillgå och därmed kan man minska med samma antal på annan plats.

Bteräffande maskinhallen för elljusspåret så blir den betydligt dyrare än vad man först kalkylerat med. En ökning från 2,5 miljoner kronor till drygt 3,1 miljoner kronor.

– Jag är medveten om att många tycker det verkar vara mycket pengar för en maskinhall. Men det vi bygger på Lassalyckan är en mer avanverad maskinhall än de som finns ute på landsbygden. Eftersom den rymmer kompressorerna för konstsnöanläggningen så krävs det mycket el. Vi måste också evakuera fukt och dränera bort vatten eftersom den står på ett betonggolv. Temperaturen skall vara +11°C och då krävs det värme. Maskinhallen är en arbetsplats för en person och då behövs det dusch och toalett. Vi kommer även att bygga ett tankställe vid hallen för alla dieseldrivna fordon på Lassalyckan , säger Mikael Zsiga.

– Dessutom så skall byggnaden smälta in i miljön och se snygg ut och det kostar extra. Byggkostnaden kommer att hamna på ungefär 10 000 kronor kvadratmetern och det är inte speciellt mycket.

1 december räknar man med att konstsnöspår och maskinhall skall kunna tas i bruk.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons