Annons

Bildspel: Soligt och sankt när Västgötaloppet trail avgjordes

Soligt, lite sankt i markerna, några felspringningar och stjärnglans från UIF:s skidstjärnor. Det var alla ingredienser när Västgötaloppet trail avgjordes vid Dammen i Tvärred.
Löpning • Publicerad 5 maj 2018 • Uppdaterad 7 maj 2018
De här två tjejerna slog till med en underhållande spurtduell på upploppet.
De här två tjejerna slog till med en underhållande spurtduell på upploppet.Foto: Anna Claesson

Blöta skor men stora leenden fanns på de flesta löparna som kom i mål efter Västgötaloppet trail på lördagen. De var ivirigt påhejade av publik som trivdes bra i solen. En av de yngre löparna hade kämpat till den grad att ena skon tappats på vägen. Men, inte alla löpare hamnade helt rätt på de slingrande stigarna.

– Vi har haft en flaggvakt som ska ha skickat alla rätt men det verkar som att en del som skulle springa tre kilometer istället har sprungit sju. Det får vi verkligen ta till oss – att det spelar ingen roll hur tydligt vi snitslar och sprayar så kan det ändå inträffa. En del i traillöpning är att man ska navigera och det är vissa som är vana vid det och andra inte, säger tävlingsledaren Stefan Carlsson och fortsätter:

Annons

– Det är jättetråkigt när det blir såhär och självklart är det stressande när man upptäcker att man sprungit fel. Vi får utvärdera till nästa år helt enkelt – jag har pratat med många som tycker att det var bra snitslat så det är väldigt olika uppfattningar, säger Stefan Carlsson.

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons