Annons
Nyheter

Backen knäckte Svärd - 13:e i mål

Oskar Svärd blev 13:e man i klassiska långloppet Marcialonga på söndagen. I den sista backen hade Svärd ingen chans att matcha de bästa.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2013

Det blev ett lopp med relativt hög fart de första milen. En klunga med runt 30 åkare gick loss och hängde sedan ihop, med några undantag, fram tills dess att den grymma stigningen började cirka två kilometer före mål.

Här satte norrmannen Jörgen Aukland högsta fart och gick ifrån övriga till seger. Oskar Svärd, som visat sig längst fram i täten ett par gånger under loppet, släppte direkt och var en minut och 20 sekunder efter Aukland uppför backen.

Markus Jönsson kom aldrig med i förstaklungan och var mer än nio minuter efter på sin 37:e plats. Erik Wickström, UIF, 51:a, och Christian Olsson, Tranemo, 73:a, var övriga lokala åkare bland de 100 första.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons