Annons
Nyheter
En ung back med division ett-rutin är klar för UIF hockey.
Ett bra skott och fin speluppfattning är egenskaper som UIF använder när de beskriver nyförvärvet Anton Netterberg.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2014

– Jag tyckte UIF verkade intressant som klubb när jag var och hälsade på och dessutom känner jag Marek Wypasek sedan tidigare och han har bara haft gott att säga om UIF, säger Anton Netterberg, 20 år.

Den högerfattade backen inledde senaste säsongen i Moras IK:s J20-lag i superelit men när det blev begränsat med speltid i juniorlaget under säsongen flyttade han till Lindlöven för spel i division ett. Totalt blev det 28 matcher och tre assist för Netterberg i Lindlöven.

Annons

– Jag siktar på att spela mycket och utvecklas i Ulricehamn, det är mina två främsta mål, säger Anton Netterberg.

I dagsläget bor Netterberg i Jönköping men han kommer flytta till Ulricehamn inom det närmsta. Första träningen med de nya lakkompisarna kommer också ske så snart. Under tiden hålla han igång på egen hand.

”Jag har sökt efter en högerfattad back sedan det blev klart att Marcus Harrysson inte skulle vara kvar i föreningen och jag har fått flertalet tips om Anton Netterberg. Han är en ung, utvecklingsbar back som har rutin från spel på bra nivå. Jag hoppas att han kommer bli ett offensivt tillskott med sitt skott och sin speluppfattning som jag hört mycket gott om”, skriver Emanuel Ragnar, UIF sportgrupp, i ett pressmeddelande.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons