Annons
Nyheter

Åttonde uddamålsförlusten för UIFK

Ny uddamålsförlust för UIFK innebär att laget fortfarande ligger på kvalplats. Men man har ödet i egna händer.
Nyheter • Publicerad 7 september 2010

Lerum hade inte mycket mer än två bra chanser i första halvleken men det räckte ändå till seger över UIFK.

– Det var två ganska identiska mål med djupledsbollar in bakom vår backlinje och deras vassa avslutare satte båda lägena, säger UIFK–tränaren Micael Johansson.

Annons

– Egentligen så var det deras enda chanser men de satte ju båda så det var väldigt effektivt anfall.

UIFK spelade upp sig betydligt i andra halvlek och tog över matchen. Tobias Söderman reducerade i mitten av halvleken och då trodde nog de flesta att även kvitteringen skulle komma. Men icke.

– Vi spelade ut dem men kunde inte göra mål. Deras tränare bad väl inte om ursäkt precis, men var mycket nöjd med att hans lag med tanke på matchbilden tog tre poäng, säger Micael Johansson.

Robert Nilsson gjorde comeback i A–lagssammanhang efter sitt långa skadeuppehåll men tvingades utgå efter en bristning i ljumsken.

– Då fick vi möblera om ganska ordentligt men killarna visade stark moral och kämpade verkligen för att ta poäng.

Nu väntar en riktig ödesmatch mot Skene hemma på Vistavallen, där seger är nästan ett måste om man vill ta sig över kvalstrecket. Men Skene kämpar för att åtminstone ta sig till kvalplats och det kan bli en ordentlig drabbning på lördag.

– Vi har åtta uddamålsförluster så marginalerna är mycket små. Men samtidigt så har vi visat att vi är med i matcherna mot vilket lag som helst.

Niclas Bergving

Tobias Söderman

Linus Falk

UT–delade av Micael Johansson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons