Annons
Nyheter

Åtta mil för cykelsugna

Det som började med en utmaning utvecklades till ett helt nytt cykellopp. 1 maj är det premiär för Nittatrampet och då kan alla cykelsugna trampa sig runt på sträckan som är åtta mil lång.
Nyheter • Publicerad 12 april 2010
Målmedveten trio: Janne Johansson, Camilla Pålsson och Caroline Thiel är en engagerad trio som alla kommer att delta i Nittatrampet.
Målmedveten trio: Janne Johansson, Camilla Pålsson och Caroline Thiel är en engagerad trio som alla kommer att delta i Nittatrampet.Foto: 

För två år sedan bestämde han sig. Janne Johansson skulle lägga om sin kost och sina motionsvanor. Han testade på spinning och fick blodad tand.

– Jag fick ett stollaryck och sa till Caroline att jag ville utmana henne på ett tio mil långt cykellopp, berättar Janne.

Annons

Caroline Thiel som är spinninginstruktör i Nitta var inte sen att nappa på utmaningen. Men det visade sig vara fler som var intresserade av att testa på ett längre lopp.

– Fler i träningsgruppen blev intresserade och då föddes idén om Nittatrampet. Men det är inte riktigt lika långt som Janne ville ha det, säger hon.

Ja lite besviken är han allt över att det fattas två mil i kampen mellan de två.

– Klart att man är besviken, det var ju den tyngsta delen av banan som togs bort, säger han med glimten i ögat.

Att sträckan är åtta mil lång kan skrämma iväg de som inte är allt för vältränade men det ska inte vara några problem.

– Loppet är till för alla, vi vill få folk att röra på sig. Vi kommer att ha fyra depåstopp där man kan fylla på med dryck och frukt. Ingen tidtagning sker heller så det är ingen direkt tävling, säger Caroline.

Janne tillägger:

– Den enda man tävlar mot är sig själv. Man får ta det som en utmaning och i sin egen takt.

Camilla Pålsson är också engagerad i Nitta IF och kommer att delta.

– Jag kommer att cykla med min son och det är det som är lite roligt. Det är en motionsrunda som man kan göra oavsett vilken ålder man är i.

Annons

Hur många kommer då att delta i Nittatrampet?

– Det vet vi inte än. Just nu har vi kanske tolv anmälda men vi hoppas naturligtvis att fler vill testa på det. Men för oss spelar det ingen roll om det kommer 20 eller 50 personer bara det går runt. Fungerar det bra nu i år kanske vi kan erbjuda två sträckor nästa år, förklarar Camilla.

Trion hoppas att folk kommer tycka att det är ett roligt lopp att delta i och det enda som behövs är en fungerande cykel i sträckan som är till för alla.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons