Annons
Nyheter

Å/T ett nytt hjärta för Uvesten

På dagarna är han instruktör på fotbollsgymnasiet på Ållebergsgymnasiet och på kvällar och helger är han fotbollstränare.
– Harry Redknapp och jag är så lyckligt lottade att vi får jobba med det vi tycker allra bäst om, säger Peter Uvesten, ny tränare i Åsarp/Trädet.
Nyheter • Publicerad 24 november 2011
Peter Uvesten tar över tränaruppdraget i Å/T efter Claes Hummerhielm.
Peter Uvesten tar över tränaruppdraget i Å/T efter Claes Hummerhielm.Foto: Leif Fjellström

En fotbollsnörd tar över tränarrollen i Åsarp/Trädet. Peter Uvesten heter klubbens nya slavdrivare och han är ett känt och eftertraktat tränarnamn i Skaraborg och hade ett antal förfrågningar från föreningar att ta ställning till under hösten. Det var Å/T som vann den dragkampen.

– Martin Gunnarsson gjorde en så bra presentation av klubben och verksamheten så jag tackade ja, säger Peter Uvesten.

Annons

Vem är du?

– Jag spelade mittback under min aktiva karriär och har därför ganska bestämd uppfattning om hur man organiserar sig bakåt. Offensivt får spelarna friare tyglar att lösa sina uppgifter. Lever mig in i fotbollen under träning och matcher och talar om vad jag tycker. Många får därför en klar uppfattning om mig och det är fler än en gång jag blivit kallad för gaphals.

Vad vet du om klubben?

– Laget innehåller en bra blandning av gammalt och nytt. Flera med rutin från högre serier och några nästan helt oprövade. Precis som jag är det ett gäng vinnarskallar. Klubben har en bra organisation. Vi mötte ju Å/T den gångna säsongen och jag har även sett dem i några matcher så jag har ju en bild av hur laget spelar.

Något som du direkt vill förändra?

– Nej. Det får i stället komma efterhand men just nu vet jag inget som vi behöver justera.

Peter Uvesten presenterades för Å/T:s spelartrupp på tisdagskvällen och gav då sin syn på hur fotbollsträning skall bedrivas och vad han förväntade sig av spelarna.

– Det är boll i alla övningar. Korta intensiva pass på ett par minuter, vila och sedan på det igen. Mycket spel så alla blir vana vid matchliknande situationer och därmed kan känna självförtroende när det blir allvar av. Det jag begär av er är att ni ger allt på träning och match. Inte hänga med huvudet för att ni missar en passning. De enda som alltid hittar rätt med passen spelar i Öis eller Tottenham – alla andra missar ibland.

Efter nyår börjar Peter sitt jobb som tränare i Å/T och fram tills dess är det assisterande tränaren Marcus Westermark och lagledningen som håller i övningarna.

– Jag kommer inte vara med vid Minuten cup eftersom jag och fotboll inomhus inte går ihop. Risken finns att jag plötsligt är inne på plan och sparkar.

Vinna med 1–0 eller 3–2? Som gammal mittback är det skönt att få hålla nollan.

Ett landslag med eller utan Zlatan? Det gäller bara att få med honom mer i spelet.

Hästar eller stryktips? Jag har spelat en hel del på trav och varit ganska lyckosam.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons