Annons
Nyheter

Åsarp-Trädet vann lagom stort

Division 3-drömmen lever för Åsarp-Trädet. På lördagen slogs Romelanda tillbaka med 3–1. En precis lagom stor seger, kan det komma att visa sig.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2014
Mikael Gustavsson har precis slagit in 3-1 för Åsarp-Trädet och firar med lagkamraterna.Foto: Jonas Emtervall

Josef Moensjö gav ett rivstartande Åsarp-Trädet ledningen i den åttonde minuten. Vid det laget hade hemmalaget pressat på rejält mot gästernas mål och redan hunnit missa en straff.

Romelanda, som verkat helt tagna på sängen av ÅT:s fräna och tempofyllda spel i matchinledningen, kom tillbaka mot slutet av halvleken. Svårstoppade Fredrik Lagemyrs (29 mål i serien) kvittering en stund innan paus var därför inte helt ologiskt.

Annons

I andra halvlek återtog ÅT kommandot – och fick utdelning i 53:e minuten när Robin Andersson kunde stöta in bollen från nära håll efter ett fint anfall.

Men måljublet satte sig i halsen, eftersom Andersson blev fullkomligt överkörd någon tiondels sekund efter sitt avslut.

– Riktigt skönt. Jag visste att jag skulle komma före, men jag kände ju att han kom efter och att det skulle göra ont. Det högg till i ryggen, men det var det ju värt. Det släppte efter en stund, säger Robin Andersson.

Efter att Romelanda vaskat fram några hyggliga kvitteringslägen och ÅT:s Josef Moensjö missat ett jätteläge att utöka ledningen, kom till slut 3–1.

Inhoppande Mikael Gustavsson sköt bollen i nät efter en hörna som han själv ordnat.

Fler mål blev det inte, trots att ÅT kunde och kanske även borde ha gjort både 4–1 och 5–1.

– Jag tycker det är ett perfekt resultat. Hade vi gjort fler mål hade Romelanda sänkt ner huvudena. Nu har de ändå en chans i sista matchen, säger ÅT-tränaren Peter Uvesten.

Åsarp-Trädet behöver nämligen hjälp av Romelanda i sista omgången för att ha en chans att greja gruppsegern och en division 3-plats.

Vallen slog Kärra med 1–0 på lördagen och det innebär att Kärra är helt avsågat. Vallen står nu på sex poäng, medan både Romelanda och ÅT har tre.

Åsarp-Trädet behöver först och främst besegra Kärra – och gärna göra det med flera mål. Dessutom måste Romelanda bortaslå Vallen.

Annons

Romelanda har också chansen att gå förbi både ÅT och Vallen, men förmodligen måste Kungälvslaget då vinna sista matchen med flera måls marginal. En svår uppgift, som hade varit ännu svårare om förlusten mot ÅT blivit större.

– Vi kör två lätta träningar på konstgräs i veckan. Det handlar om att hålla alla fräscha nu. Sen är det bara för oss att ösa på i sista matchen, säger Peter Uvesten.

Åsarp–Trädet–Romelanda 3–1 (1–1)

Mål: 1–0 (8) Josef Moensjö, 1–1 (40) Fredrik Lagemyr, 2–1 (53) Robin Andersson, 3–1 (72) Mikael Gustavsson.

ÅT:s lag: Marcus Medin – Robin Johansson, Anton Johansson, Jens Norén, Daniel Grönborg – Stefan Björkman, Jesper Hermansson, Christian Spångsjö – Josef Moensjö, Robin Andersson, Tommy Pettersson.

Ersättare: Fredrik Svantesson, Edvard Fredén, Patrik Odén, Rasmus Rylander, Mikael Gustavsson, Viktor Johansson, Marcus Blom.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.