Annons

Fotboll: Åsarp-Trädet tappade allt i slutminuterna

Efter 88 minuters spel i Mellerud hade Åsarp-Trädet tre blytunga poäng. Efter 90 plus tillägg var allt förlorat.
fotboll • Publicerad 2 september 2018
Åsarp-Trädet tappade samtliga poäng när laget släppte in två mål precis i slutet av mötet med Mellerud. Arkivbild.
Åsarp-Trädet tappade samtliga poäng när laget släppte in två mål precis i slutet av mötet med Mellerud. Arkivbild.Foto: Fabian Andersson

Ligger man näst sist i en serie har man så klart åkt på några tunga nederlag. Men frågan är om inte förlusten i Dalsland var säsongens värsta.

– Jättetungt. Särskilt med tanke på hur killarna genomför matchen. Vi gör det väldigt bra och har många lägen att stänga matchen med ett andra mål, säger ÅT-tränaren Peter Uvesten.

Annons

Efter en jämn första halvlek, där hemmalaget hade något fler heta chanser fick Åsarp-Trädet utdelning när man helst vill ha den – precis före paus.

– Det är en lite tilltrasslad situation framför deras mål. Linus Johansson vinner både första- och andrabollen och stöter in den i mål. Då kändes det ju jättebra, säger Uvesten.

I andra halvlek inledde ÅT urstarkt och hade ett flertal chanser att utöka ledningen.

– Vi hade jättemånga fina lägen, bland annat en trippelchans där man stod vid sidlinjen med armarna uppe i luften för att man trodde att det var mål. Vi hade även ett friläge som vi inte gjorde mål på. I stället blir vi straffade.

Matchen var inne i den näst sista ordinarie minuten när Mellerud fick hörna. Hemmalaget tog den snabbt och innan ÅT hunnit formera sig satt kvitteringen bakom Theo Hjalmarsson.

Ett par minuter senare kom nästa smäll. Mellerud flyttade upp laget, lyfte in bollen och efter viss kalabalik tåades den in i ÅT:s mål. Ridå.

– Det är ju lite så här det har varit för oss i år. Vi har gjort bra matcher nu i höst och hade lika gärna kunnat haft nio poäng från matcherna mot Tidaholms Goif, IFK Falköping och den här. Nu får vi bara med oss en, säger Peter Uvesten.

– Samtidigt är det fortfarande bara tre poäng upp till kvalplatsen, så det är bara att jobba på. Vi ska gå rakryggade med huvudena högt efter det här. Vi får ta med oss att vi verkligen är med i matcherna. Nu gäller det att vi lyckas göra mål och stänga dem också.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons