Fotboll: Arnessons hattrick gav GFK premiärsegern

Gällstad skrällde i division 4-premiären när Kinna slogs tillbaka med 3–2. Tacka tremålsskytten Jimmy Arnesson och nye målvakten Emil Stenberg för det.
fotboll • Publicerad 13 april 2018 • Uppdaterad 14 april 2018
Kinna hade tät bevakning på Jimmy Arnesson, men det hjälpte inte. Med tre mål avgjorde veteranen för Gällstad.Foto: Jonas Emtervall

Att Gällstad skulle bli vassare offensivt med Jimmy Arnesson i laget var ingen överraskning. Men att veteranen på egen hand skulle föra Gällstad till en 3–0-ledning i början av andra halvlek, trodde han nog inte ens själv.

Ettan kom på ett skott utifrån i 16:e minuten, tvåan på en retur i 29:e och hattricket fullbordades sedan efter en soloräd i 52:a minuten. Men när Arnesson själv ska beskriva målen tar han inte till några stora ord.

– Första borde målvakten ha tagit, jag träffade inte riktigt. På tredje sprang jag ju igenom, men sen misslyckade deras back med glidtacklingen och det gjorde att jag fick med mig den och blev fri.

Så två tabbar och en retur?

– Ja, på sista var det ju dåligt gjort av honom. Sen var det en bra omställning av oss på första målet, men hade målvakten varit bra hade han tagit den.

Bra var däremot Gällstads nye målvakt Emil Stenberg, som anslutit från Grimsås i division 6. Han stod för ett par lysande räddningar, som till slut visade sig vara tungan på vågen.

Ett bollskickligt Kinna styrde spelet matchen igenom och i andra halvlek sågade sig gästerna ganska lätt igenom Gällstads försvar. Två reduceringar föll och i 76:e minuten var ledningen nere i ett mål.

Under sista kvarten fick GFK mest slå i från sig, innan trepoängaren till slut kunde säkras.

– Vi kom lite fel i pressen. Ett tag behövde inte Kinna slå mer än två passningar för att komma igenom. Vi har inte mött något lag som varit bättre än oss på försäsongen, så vi har inte fått öva så mycket på det spelet, säger Jimmy Arnesson.

Tränaren Claes Lid var ett enda stort leende efter premiärsegern.

– Kinna har ett fantastiskt anfallsspel och ändå lyckas vi nypa ihop det. Jimmy är ju skillnaden, som du såg. Till nästa match får vi in Johan Einarsson, Simon Forsblad och Emil Andersson. Det ser riktigt skoj ut, säger han.