Annons
Nyheter

Arnesson avslutade med brons

En miss på medeldistansen kompenserades av bronsmedalj på stafetten.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2009

Det blev till slut en VM-medalj för Bottnarydssonen Peter Arnesson. Den kom på sista tävlingen i årets VM och blev därmed lite av pricken över i för de svenska herrarna.

Det svårvallade underlaget ställde till det för Daniel Nordebo på den inledande sträckan och han tog därför beslutet att byta skidor mitt under sträckan. Vilket visade sig vara ett smart drag eftersom han därefter förde upp laget till tredje plats inför växlingen till Peter Arnesson.

Annons

Peter hade bra fart på skidorna och lyckades återigen bra med orienteringsdelen och förde upp laget till andra plats, halvminuten efter ledande Finland och tio sekunder före trean Ryssland.

Sistasträckan kördes av Erik Rost och han hade inte det perfekta glidet utan fick ge sig för ryssarnas avslutare Andrey Lamov och Sverige blev därmed trea och bronsmedaljörer.

Det var nära att Peter fixat en medalj redan på medeldistansen i lördags. Skidorna gled bra och orienteringen gick nästan felfritt också. Dock blev det ett par små missar och det räckte för att Peter skulle hamna nedanför pallen på en femteplats, fem ynka sekunder från medaljen.

Härnäst väntar SM i Örnsköldsvik om knappa två veckor och därefter blir det förmodligen även start i längdåknings-SM.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons