Annons
Nyheter

”Årets viktigaste match”

Föreningen UIFK:s målsättning är ett herrlag i division två. För att ta det steget måste laget först hänga kvar i trean.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011

– Årets viktigaste match, så är det, säger UIFK:s ordförande Bengt-Olof Foss om dagens drabbning där Tjust står för motståndet.

Fortsättning i trean eller degradering till fyran är det som står på spel.

Annons

Från klubbens sida är det viktigt att undvika fyran. En spelarflykt där den viktiga basen försvinner är en av de negativa effekterna som en nedflyttning till fyran kan innebära. Dessutom kommer föreningen längre ifrån sitt långsiktiga mål med ett lag etablerat i division två.

– Med ett seniorlag i tvåan blir A-laget en sporre för våra ungdomar att sikta mot och talangerna kommer att överväga ett erbjudande från Norrby eller Jönköping Södra längre om vi finns i tvåan, säger Beng-Olof Foss.

Rent ekonomiskt är spel i trean en sämre affär än spel i fyran för UIFK eftersom motståndare som Borens IK, Myresjö och Nässjö inte lockar i närheten av samma antal åskådare som derbyn i fyran skulle göra. Oavsett den ekonomiska aspekten vill föreningen se sitt A-lag i trean även nästa år, gärna då i samma serie som Dalstorp.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons