Annons
Nyheter

Anton i landslaget

I nästa vecka avgörs Junior European cup i Frankrike. Anton Nilsson från Tranemo gör där sin debut i landslaget.
Nyheter • Publicerad 26 september 2013

I söndags kväll kom telefonsamtalet som OK Tranan–löparen Anton Nilsson hade hoppats men inte riktigt vågade tro på.

– Förbundskaptenen för juniorlandslaget Susanne Wiklund-Björk ringde och berättade att jag var uttagen till det lag som skall åka till JEC nästa vecka, säger Anton.

Annons

Det var på kvällen efter lång–SM, där Anton inte haft någon riktig jubelföreställning utan gått i mål som 16:e man i H18. Men när det gäller juniorlandslaget så är det talangerna som skall lyftas fram och då är det inte enstaka lopp som avgör.

– Det var framför allt mina insatser i Silva league (trea) och O–ringen (sexa) som gjorde att man ville ha med mig, säger Anton.

På onsdag går resan till Le Bessat i östra Frankrike, där tävlingarna inleds på fredag med sprint. Därefter blir det långdistans innan söndagens stafetter avslutar tävlingarna.

– Jag har tittat på en gammal karta över området och det verkar vara ganska lättlöpt och öppet men med brutalt branta backar. Förhoppningsvis så är det en terräng som passar mig.

Innan Frankrike–resan så är det medeldistans–SM till helgen och Anton har just nu fokus riktat mot den tävlingen.

– Det räcker att jag blir nervös efter helgen.

Truppen

D20: Lisa Risby, Kåre, Linda Lindkvist, Leksand, Moa Leijon-Lind, Haninge, Frida Jönsson-Hellstadius, Södertälje-Nykvarn, Jenny Eriksson, Kåre, Agnes Leo, Bredaryd.

H20: Jens Wängdahl, Nyköping, Emil Svensk, Stora Tuna, Anton Johansson, Orion, Ludvig Åhlund, Nolaskogsarna, Ludvig Ljungqvist, Hakarpspojkarna, Assar Hellström, Ravinen. Reserv: Oskar Andrén, Tisaren.

D18: Tilda Johansson, Orion, Andre Svensson, Tisaren, Amanda Blennow, Falköping, Emma Bjessmo, Bromma Vällingby, Aina Edgren, Trollhättan, Josefine Kristiansson, Trollhättan.

H18: Erik Andersson, Orion, Emil Granqvist, Ravinen, William Eriksson, Stora Tuna, Jens Rönnols, Täby, Anton Nilsson, Tranan, Johan Ek-Larsson, Södertälje-Nykvarn. Reserv: Gustaf Sparrevik, Hakarpspojkarna.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons