Annons
Nyheter

Äntligen boule inomhus i Ulricehamn

Den senaste säsongen har UIF boule fått spela i Borås på vinterhalvåret. Men nu är första släggan slagen i arbetet mot den nya inomhushallen som ska stå klar i november.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2013
Starten på byggandet av den nya boule hallen. Från vänster: Ralf Boström, Rose?Marie Svensson, Sune Lidh.FOTO: Max SommersteinDalstorps Johan Einarsson, som gjorde ett av målen mot Högaborg i lördags.arkivfOTO: carina carlzon
Starten på byggandet av den nya boule hallen. Från vänster: Ralf Boström, Rose?Marie Svensson, Sune Lidh.FOTO: Max SommersteinDalstorps Johan Einarsson, som gjorde ett av målen mot Högaborg i lördags.arkivfOTO: carina carlzonFoto: 

– Vi har väntat på beslut från länsstyrelsen, men förutom några förseningar har processen gått som på räls, säger Ulricehamns IF:s ordförande Håkan Kannius.

På måndagen samlade UIF till informationsmöte på Lassalyckan tillsammans med representanter från Hökerum bygg och Ulricehamns sparbank som med Ulrikafonden gått in med en miljon i bidrag av den totala byggkostnaden 2,642 miljoner.

Annons

– Resten blir lån och egna intäkter, säger Håkan Kannius.

UIF boule har cirka 130 spelare och har den senaste säsongen fått spela boule i Borås på vinterhalvåret.

– Vi har ju försökt samåka så gott det går men alla har inte kunnat ta sig till Borås, så vi kommer ha fler som spelar året runt nu, säger Rose–Marie Svensson, ordförande UIF boule.

Boulehallen ska ligga intill UIF:s klubbstuga och ha liknande utformning. Den blir 900 kvadratmeter stor kommer att inrymma tio banor. Hallen är tänkt att stå klar och invigas den 1 november.

– Som vi har väntat, säger Rose–Marie Svensson. Vi har haft många planer för evenemang och att kunna engagera företagare men det har varit svårt utan en konkret hall. Så det känns mycket bättre nu.

– När de var här och tog ner träden stod ni ju och gjorde vågen, säger Håkan Kannius och skrattar.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons