Annons
Nyheter

Andreas följde upp med sprintsilver

längdskidor USM Efter guld kom silver. Andreas Svensson sprintade in som tvåa den andra USM-dagen i Borlänge.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2010
Andreas Svensson med USM-medaljer i dubbel upplaga. Andreas kom hem från Borlänge med guld i distansloppet och silver i sprint.
Andreas Svensson med USM-medaljer i dubbel upplaga. Andreas kom hem från Borlänge med guld i distansloppet och silver i sprint.Foto: 

Att Andreas Svensson är en skidtalang av gott märke har varit känt länge. Att han skulle komma från sitt första USM med ett guld och ett silver var ändå mer än till och med han själv hade vågat hoppas på.

– Jag visste inte riktigt var jag stod mot de andra. När det varit så bra vinter här nere har jag tävlat väldigt lite i Dalarna. Bara två gånger jämfört med sex eller sju tidigare vintrar, säger Andreas.

Annons

I lördagens sprint startade Andreas dagen med att bli trea i prologen.

– Det var vi som var på pallen i Kalle Anka cup-sprinten förra vintern, på samma placeringar, förklarar Andreas.

De tre "stora" tog sig förstås fram till finalen. Där tog Andres Svensson rygg på favoriten Tobias Karlsson, Norrfjärdens IF, direkt ut från start.

– Jag var lite tuff i första kurvan och trängde mig in som tvåa. Det var viktigt eftersom jag kunde få bra drag av Tobias ned mot upploppet, säger Andreas.

Taktiken höll och Oskar Svensson från Korsnäs fick den här gången se sig besegrad av UIF:aren.

Andreas Svensson hyllar precis som många andra skidåkare söderifrån den snörika vintern och ser den som en del i framgången. Han vågar inte lita på att det kommer se ut så de kommande åren och har redan nu i åttan bestämt sig för att söka skidgymnasium om ett och ett halvt år.

– Det blir Torsby eller Mora. Vilket av dem får vi se, säger han.

Till helgen blir det helt säkert resa till Dalarna igen. Då väntar start i Ungdomsvasan.

I klass D 15 i USM-sprinten gick två lokala åkare till kvartsfinal. Där blev Lovisa Gunterberg, Hössna, och Fanny Holmgren, UIF, femma och sexa i samma heat.

I faktarutan om UIF:s USM-medaljörer genom tiderna i lördagens UT saknades ett namn. Jesper Nilsson tog silver i sprint vid USM i Åsarna 2006. UT beklagar misstaget.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons