Annons
Nyheter

Andraplats för UOK

Simone Niggli var snabbast på sistasträckan. Men åt IFK Lidingö fanns inget att göra och därför blev UOK tvåa på Tiomila.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2010
UOK:s Simone Niggli går i mål som tvåa efter en stark avslutning.
UOK:s Simone Niggli går i mål som tvåa efter en stark avslutning.Foto: 

Det blev en rafflande avslutning på damernas Tiomila–kavle. Halden Skiklubb och IFK Lidingö gick ut i ledningen med över två minuter till godo på en trio förföljare med bland andra Ulricehamns OK och Simone Niggli.

Men när det lagen kom in till varvning och kartbyte så hade Simone plockat två placeringar och även krympt tidsmarginalen. Fast det strulade till sig på den förmodligen enklaste kontrollerna under sträckan.

Annons

– Jag missade vid en kraftledningsgata precis före varvningen och det var lite onödigt. Men jag såg inte om det var en ledning eller stig och tog fel, säger Simone.

Då hjälpte det inte att hon hade det snabbaste löpsteget på andra varvet, för IFK Lidingös Annika Billstam gick inte en meter fel och var en dryg minut före Simone i mål.

– Jag är nöjd med mitt lopp och det var inte mycket att göra när Annika gjorde ett så bra lopp.

Det började annars mycket bra när Ida Bobach gav UOK ledningen efter första sträckan. Maja Alm gjorde ett par småmissar men kom in som tvåa efter Domnarvet.

Signe Klinting missade ordentligt i början men höll sedan ihop orienteringen bra och skickade ut Jenny Johansson som femma. Elitmotionären Jenny plockade in sekunder men gjorde ett vägval som kostade tid och var fyra in till växlingen.

– Vi gjorde en bra tävling som mycket väl kunde slutat med guld. Men IFK Lidingö var snäppet bättre i dag och då är andraplatsen inget att gräma sig över, säger UOK:s elitansvarige Jonas Salén.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons