Annons
Nyheter

Amerikanskt i Nittorpsbåset

Det blir mycket snack på engelska i Nittorp-båset kommande säsong.
- Allt snack inför träningar och matcher blir på engelska, säger Stephen Higgins.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2014

Nittorps IK presenterade på torsdagskvällen den nye seniortränare för A-lagstruppen och det blev ett något oväntat upptaktsmöte för de närvarande. För Stephen Higgins, som den nye hockeytränaren heter, snackade enbart engelska när han gjorde sitt första framträdande i ishallen.

- Jag kommer att ha alla genomgångar inför träningar och matcher på engelska. För då måste ni skärpa till er för att hänga med och missar inget, förklarade Stephen, som har bott i Sverige sedan början av 80-talet, pratar därmed flytande svenska och jobbar vid sidan av tränarsysslan som lärare i engelska och matematik hemma i Gislaved.

Annons

Någon egentlig presentation av sig själv gjorde inte Stephen (eller Steve som han också kallas) när han mötte sina nya adepter. Det var i stället rakt på sak vad som kommer att gälla den kommande säsongen.

- Jag vill ha ordning och reda i det jag gör och räknar med att ni också har bra disciplin. Tillsammans med den bästa konditionen och bästa coachningen i serien så innebär det att vi kommer att vinna matcher.

Någon tvekan om att det är blir amerikanskt engagemang i Nittorp-båset under matcherna behöver alltså ingen tveka om.

Stephen Higgins spelade hockey i Sverige i 15 år men har sedan 1994 enbart varit tränare. Eller coach, som han föredrar att kalla jobbet. Efter coachuppdrag i Osby, Värnamo och Gislaved är det alltså nu dags för Nittorp att få ta hans tjänster i anspråk.

Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons