Annons
Nyheter

Adam fick guldet från sargkanten

Adam Schoultz, stort målvaktslöfte från Ulricehamn representerande HV 71, blev i helgen svensk J 20-mästare. Guldet plockade han hem från sargkanten.
Nyheter • Publicerad 4 april 2013
Adam Schoultz, 17, från Ulricehamn, svensk mästare med HV 71:s J20-lag.
Adam Schoultz, 17, från Ulricehamn, svensk mästare med HV 71:s J20-lag.Foto: 

– Jag har gått skadad i sex veckor och har inte kunnat spela på grund av en ledbandsskada, förklarar Adam det faktum att han inte fanns med i det HV-lag som presenterades som guldlag.

Tidigare under säsongen har han dock varit med i den utsträckning att också han fick ta emot SM-guldet.

Annons

– Det är tuffare att stå bredvid och titta n att vara med på isen och spela fortsätter han.

Blott 17 år har han under den nu avslutade säsongen mest fått vara målvakts-back up samtidigt som han parallellt spelat i HV:s J 18-lag.

– Där missade vi SM-slutspelet när vi blev utslagna på straffar, så det var ju extra skönt att det gick vägen för J 20-laget, säger han.

I finalen för J 20 vann HV över Modo med 4–3 efter en mycket spännande match. Matchen visades också i svensk TV, tyvärr då utan Adam i spelbart skick.

Men målsättningen inför nästa säsong är glasklar:

– Först rehabträning och sedan hårdsatsning. Nästa säsong är det jag som ska ha förstaspaden i J 20-laget, säger han tvärsäkert.

Då är det bara att gratulera till guldet och önska lycka till inför nästa säsong.

– Tack för det.

En som spelade samtliga sju matcher för HV 71 i slutspelet var Erik Andersson, fostrad i Nittorps IK. Erik noterades vid ett tillfälle i poängstatistiken då han svarade för en assist. Erik Andersson spelar center.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons