Annons
Nyheter

”Absolut möjligt att slå ut Celtic”

Elfsborgs IF vann i onsdags den första matchen i dubbelmötet mot de lettiska mästarna FC Daugava Daugavpils med hela 7-1. På fredagen lottades skotska mästarna Celtic fram som potentiellt motstånd i nästa omgång. Men Marcus Rhodén säger att han är taggad.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2013
Marcus Rohdén tror att det finns möjligheter att slå ut även Celtic. Här firar han efter ett av sina mål mot FC Daugava Daugavpils.
Marcus Rohdén tror att det finns möjligheter att slå ut även Celtic. Här firar han efter ett av sina mål mot FC Daugava Daugavpils.Foto: Jan Pettersson / BT

När UEFA:s lottning till den tredje kvalomgången till Champions League var färdig stod det klart att Elfsborg får möta antingen skottarna i Celtic FC eller Cliftonville FC från Nordirland. Celtic leder det dubbelmötet med 3–0 efter första matchen. Efter fredagens lottning i Nyon, Schweiz, fick Marcus Rohdén sms om utfallet och han förstod direkt att det var det värsta som kunde hända.

– Det blir tufft, säger han. Samtidigt finns det absolut möjlighet att gå vidare, vilket är vår målsättning.

Annons

Det allra mesta talar för att Elfsborg får möta Celtic i nästa kvalomgång, men att gå från ett relativt svagt motstånd till ett av de svåraste de kan möta på vägen till gruppspel ska inte påverka den mentala förberedelsen. Eller?

– Det blir som vilken match som helst, säger Markus Rohdén. Samtidigt blir det ju annorlunda att möta ett så otroligt bra lag, med så många meriter.

Det första hindret i den långa vägen mot Champions League är alltså så gott som avklarat. I det första mötet mot lettiska mästarna FC Daugava Daugavpils vann Elfsborg enkelt med 7–1 hemma på Borås Arena. Siffrorna talar sitt tydliga språk och bortalaget bjöd inte upp till särskilt starkt motstånd. Marcus Rohdén var inblandad i vinsten med sina två mål, men han tar inte på sig hela segern.

– Vi gjorde faktiskt en väldigt bra lagprestation, säger han. Det var högt bolltempo och alla ville ha mycket boll. Då är det enkelt att spela fotboll, oavsett motstånd.

Matcherna i den tredje kvalomgången spelas den 31 juli och den 7 augusti.

Celtic vann över Cliftonville med 3-0 på bortaplan i första matchen. Celtic FC har näst flest skotska ligasegrar, 45 stycken, varav åtta av dem är vunna på 2000-talet.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons