4-1 till ett frejdigt UIFK

Det var inget snack om vilket lag som var bäst när UIFK mötte Kisa. Blåsvart vann med klara 4-1.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2011
UIFK vann klart.
UIFK vann klart.Foto: Labrini Stavrekas

UIFK spelade inspirerat, visade ett stort hjärta och hög moral i kampen mot Kisa. Laget visade ingen pardon och satte full fart direkt. Pressen gav utdelning. Bekim Haxha inledde målskyttet när matchuret stod på fem minuter. Men helt ologiskt och lite snöpligt fick Kisa in en kvittering i den 18:e minuten. Jesper Hallqvist i UIFK-målet misslyckades med en spark som hittade en motståndare. Kisas Hilding Djerf fick på ett skott som seglade in i mål, från nästan halva plan. Hellqvist agerade tveksamt i den situationen. Man kan ana att Hellqvist blev desto gladare när Tobias Söderman fick in 2-1-målet, fint framspelad av Emil Laposa. Samme Laposa hade även spelat fram till första målet. Han var stekhet i matchen och satte sedan UIFK:s tredje mål för dagen.

– Det var på tiden att jag gjorde mål, mitt första för i år. Jag har fått lite pikar av lagkamraterna och familjen innan, säger Laposa.

Innan domaren blåste av första halvlek hade blåsvart fått in 4-1. Det var Bekim Haxha som slog till igen.

UIFK var klassen bättre. Och i andra halvlek kunde blåsvart bara bevaka ledningen. Det bjöds inte på lika frejdigt spel där men vad gjorde det? Spelarna i UIFK gjorde vad de skulle och fick även hjälp av Tjust i den andra kvalmatchen. Tjust besegrade Hagahöjden med 2-0, vilket innebär att blåsvart i nuläget ligger i topp med bättre målskillnad än Tjust, Hagahöjden och Kisa som också de har tre poäng. Räkna med en rafflande sista omgång nästa lördag. Då tar UIFK emot Tjust på hemmaplan.

Om det var glädje i UIFK kan man ana att det var tvärtom i Gällstad-lägret. Gällstad förlorade nämligen sin match i Västra Frölunda mot Näset med 0-1. Det innebär att GFK inte har någon chans att nå trean.