Annons
Nyheter

Sandra får hämta pris i Las Vegas

Sandra har gjort kläder av kaffe. Nu får hon och hennes klasskompisar pris i USA.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2011
Det gick åt 4000 kapslar till Sandra och hennes klasskompisars produktion.
Det gick åt 4000 kapslar till Sandra och hennes klasskompisars produktion.Foto: Krstin Svanäs
Sandra Arvidsson är färdig med sin utbildning till sommaren. Nu drömmer hon om att starta eget och jobba som dekoratör. Hon hoppas få jobba med interiör och design på någon stor firma typ Ikea eller Elle.
Sandra Arvidsson är färdig med sin utbildning till sommaren. Nu drömmer hon om att starta eget och jobba som dekoratör. Hon hoppas få jobba med interiör och design på någon stor firma typ Ikea eller Elle.Foto: Krstin Svanäs
Sandra Arvidsson, Fride Severeide, Cathrine Hellandsvik är trion bakom kaffekläderna. 298 företag är med i den amerikanska tävlingen.
Sandra Arvidsson, Fride Severeide, Cathrine Hellandsvik är trion bakom kaffekläderna. 298 företag är med i den amerikanska tävlingen.Foto: Krstin Svanäs

Sandra Arvidsson från Gällstad har under sin tid i Oslo jobbat extra i Nespresso kaffebutik. När de fick ett uppdrag av företaget att göra något med kapslar så funderade hon på om det inte skulle gå att göra något fint riktigt fint med dem.

– Jag fick med mig två tjejer och vi bestämde oss för att det nog gick att skapa kläder med kapslarna. Det tog extremt lång tid. Vi använde oss av en massa tyg som vi sydde på hönsnät och sedan limmade vi på kapslarna, säger Sandra.

Annons

Det blev ett antal kjolar och en cape, bland annat. Dessa ställdes sedan ut på ett exklusivt köpcenter i Oslo. Där skulle de stå i två veckor, men eftersom de var så spektakulära fick de stå i två månader.

– Vår lärare berättade om en tävling i USA, som egentligen bara låter aktiva i branschen att delta, men eftersom vi i vår skola driver företag under skoltiden kunde vi också vara med.

Chansen att vinna något pris i tävlingen bedömdes inte som särskilt stor, men tjejerna skickade ändå iväg några bilder på sina verk. Sedan föll det hela i glömska tills i förra veckan då mejlet kom; 28 mars är det prisutdelning i Las Vegas, välkomna!

– Vi vet inte vilket pris vi kommer att få än, bara att vi ska få pris. Vi vet att vi kommer att andra som är med och tävlar är till exempel Apple, Bloomingdales, Levis och Reebok. Tävlingen heter ARE design awards.

När Sandra gått färdigt sin utbildning på Tingsholmsgymnasiet flyttade hon till Oslo.

– Det kändes som att komma hem.

Några år senare var det ändå dags att flytta till Sverige igen, men då till Halmstad där hon fick jobb i en Duka-butik. Där tipsade hennes arbetsgivare om Westerdals school of communication, en norsk privatskola med många sökanden som specialiserar sig på att utbilda butiksinredare, konceptutvecklare för butiker, mässmonterdesigners och dekoratörer.

– Jag fick höra att jag nog skulle behöva söka många gånger, men jag kom in på första försöket.

2008 gick flyttlasset återigen till Norge och två år på skolan. Fast Sandra har satsat på ett extra år, som man får söka in extra till och går därför tre.

– Jag har lärt mig man kan skapa nästan vad som helst bara man har tålamod och styrka. Allt går att fixa så länge man har limpistol och eltejp i händerna.

Annons

När flyttar du hem igen?

– Aldrig.

Fotnot: ARE står för Association för retail enviroments. Tjejerna tävlar i kategorin speciality food retailer.

Namn: Sandra Arvidsson

Ålder: Fyller 27 år i april

Bor: I Oslo

Familj: Bor tillsammans med pojkvän

Yrke: Student

Fritid: Har inte så mycket fritid. I så fall åker jag skidor.

Äter helst: Sushi och lamm

Dricker helst: Rött vin

Senast lästa bok: Bläddrar mest i interiörtidningar

Senast sedda film: Seven pounds

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons