Annons
Nyheter

Olof ny pastor för de unga

Pingstkyrkan i Ulricehamn har fått en ny ungdomspastor. 22-årige Olof Schelin ser fram emot att lära känna traktens ungdomar.
Nyheter • Publicerad 16 september 2011
Olof Schelin är extremt sportintresserad. Han gillar fotboll, hockey och har själv spelat innebandy i division 1. Han beskriver sig själv som social och som gillar att vara med människor. FOTO: Anette Westerlund
Olof Schelin är extremt sportintresserad. Han gillar fotboll, hockey och har själv spelat innebandy i division 1. Han beskriver sig själv som social och som gillar att vara med människor. FOTO: Anette WesterlundFoto: Anette Westerlund

22-årige Olof Schelin ler med hela ansiktet när han får frågan om han kallar sig kristen.

– Ja, det gör jag verkligen, säger han.

Annons

Olof Schelin är född och uppvuxen i ett kristet hem i Malmö. Efter en tuff gymnasietid började han söka sin egen tro, för man kan inte leva på sina föräldrars, konstaterar han. Det gjorde han bland annat på en bibelskola i Aneby där han studerade bibeln i ett år. I somras var han på väg till en ungdomsledartjänst i Skanör, men det kändes inte rätt. Ungefär samtidigt hörde Pingstkyrkan i Ulricehamn av sig med ett erbjudande om en tjänst i här.

– Först tackade jag nej, men Gud sade att jag skulle till Ulricehamn. Det trodde jag aldrig, att jag skulle hamna här. Ända sedan jag var liten har jag velat finnas till för andra och leda andra. Oavsett om det är från predikstolen eller vid ett kaffebord. Så det här känns bra.

Så nu bor han i Ulricehamn med sin nyblivna fru Malin. Hon pendlar till högskolan i Jönköping och båda är nöjda med hur saker och ting har löst sig.

– Ulricehamn är en jättemysig stad. Lagom stor. Och jag har alltid gillat mindre bygder. Det finns för- och nackdelar med att vara i en större stad. Dessutom är det en lugnare atmosfär här.

Han sticker inte under stol med att det är roligt att bo nära Gällstad, för klädintressets skull, och skulle han behöva handla något på ett större ställe, till exempel Ikea, är det bara att åka dit i så fall.

Hur länge stannar ni i Ulricehamn?

– Jag satsar på att vara här långsiktigt. Men jag vet inte vad Gud har för planer för mig.

I Pingstkyrkans regi ska han vara församlingens ansikte utåt, gentemot ungdomar i första hand.

Vad behöver UT:s läsare veta om dig?

– Att jag finns till hands för ungdomar och att det alltid går att ta kontakt med mig om man vill ha en trygg plats.

Namn: Olof Schelin

Ålder: 22 år

Bor: I Ulricehamn

Familj: Fru Malin och en katt med namnet Ove Stefan Sundberg

Yrke: Ungdomsledare, ungdomspastor i Pingstkyrkan

Fritid: Gym och umgås med människor

Äter helst: Kött

Dricker helst: Kaffe

Senast lästa bok: Harry Potters senaste

Senast sedda film: Pirates of the Caribbean, del 3

Gör helst en ledig dag?

?– Umgås med min fru, tränar på gymmet, umgås med folk, sover ut.

Roligast med mitt jobb?

? – Att tjäna Jesus. Att sitta och prata med en människa och se vad det betyder för den.

Favoritbibelord:

Romarbrevet 3:23

Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har friköpt dem.

Lyssnar helst på just nu:

All ye- Coffey Anderson

I wont let you go- James Morrison

You make it Real- James Morrison

Around the world- Red hot ChiliPeppers

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons