Annons
Nyheter

Oliver drömmer om en politisk framtid

– I Ulricehamn har jag alltid känt mig ensam om att ha en åsikt. Nu, som styrelsemedlem i MUF ska jag jobba för att få ungdomar att förstå att politik inte är tråkigt, säger Oliver Öberg.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2011
Oliver Öberg brinner för att visa unga att politik inte är tråkigt. Nu är han invald i MUF:s styrelse. Där ska han hjälpa till att sköta det administrativa så att medlemmarna kan få ägna sig åt det som är roligt. Kampanja till exempel.
Oliver Öberg brinner för att visa unga att politik inte är tråkigt. Nu är han invald i MUF:s styrelse. Där ska han hjälpa till att sköta det administrativa så att medlemmarna kan få ägna sig åt det som är roligt. Kampanja till exempel.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

I helgen som gick blev Oliver Öberg invald som styrelsemedlem i Moderata ungdomsförbundet (MUF) Södra Älvsborg. Det politiska intresset har han haft ända sedan tidiga tonåren, men det var inte förrän vid valet i höstas han tog klivet fullt ut och blev medlem i MUF.

– Jag hade kollat runt bland partierna lite. Jag visste redan att mina åsikter låg mest till höger, men när jag hittade MUF så bestämde jag mig för att bli medlem där.

Annons

Så Oliver tog kontakt med förbundet i Borås och ganska snart blev han medbjuden på en valupptakt med partiets ledare Reinfeldt, Borg och grabbarna.

– Det var riktigt roligt. Jag fick träffa ett trevligt gäng och jag förstod att jag kunde göra skillnad. Och det var fantastiskt skönt att träffa andra som hade samma ideologi som jag och dessutom slippa föra alla argument på egen hand.

Efter den helgen fick Oliver vara med och kampanja i Borås.

– Jag fick hjälpa till i valstugan bland annat och det var väldigt lärorikt och jag kände att jag verkligen ville satsa på politiken.

Olivers intresse uppmärksammades snart av ungdomsförbundets styrelse och det blev bestämt att han skulle starta en avdelning i Ulricehamn. Och nu börjar han komma igång:

– Vi har fått fem nya medlemmar sedan i höstas och det finns avsatta pengar för en verksamhet här. Tanken är att försöka få med de ungdomar som redan ligger åt höger i sina åsikter. Särskilt dem som inte fått rösta än. Vi ska få dem att förstå att de kan vara med och påverka genom oss.

Oliver tror att många unga uppfattar politik som något trist och tråkigt.

– Och så är det ju inte. Det gäller för mig att få folk att se bortom det. Dessutom är det ju viktigt att vi får in många unga i politiken, annars kan vi som parti få det svårt i framtiden. Nu hoppas jag att vi som grupp ska få träffas och göra små kuliga grejer tillsammans.

I vår ska Oliver kampanja igen. Regionsvalet är den 15 maj och då ska han och hans kompisar ut på skolorna och prata politik. Det blir kul, tycker han.

Drömmer om:

– Att en dag kunna vara en ingenjör som håller på med politik. Skulle vilja komma till riksdagen, men det är långt dit.

Politisk förebild:

– Anders Borg. Han är en ekonom som blev politiker. Inte tvärtom. En politiker som specialiserat sig. Han kan sin sak.

Låtar jag lyssnar på just nu:

Veronica Maggio - Stopp

Nationalteatern - Jack The Ripper

Veronica Maggio - Jag Kommer

Muse - Knights Of Cydonia

Daniel Adams-Ray - Lilla Lady

Alison Krauss and The Union Station - The Lucky One

Paolo Nutini - New Shoes

Neon Trees - Animal

Adele - Rolling In The Deep

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons