Annons
Nyheter

Några frågor till Stefan Kristoffersen...

...som lämnar Jensen gymnasium i Borås för tjänsten som utbildningschef för Svenska praktiska AB.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2012
Foto: 

1 Vad är Svenska praktiska AB?

– Svenska praktiska driver gymnasieskolor på 52 ställen i Sverige. Inriktningen är yrkesutbildningar och lärlingsutbildningar. Jag kommer att ha ansvar för 12 gymnasieskolor i väst, från Sunne i norr till Kungsbacka i söder. Min uppgift blir att leda rektorerna på de enheterna.

Annons

2 Varför byter du jobb?

– De kontaktade mig och erbjöd mig tjänsten. Jag har varit operativ rektor i 15 år och visat att jag framgångsrikt kan leda och har lyckats få väldigt god kundnöjdhet och personalnöjdhet. Jag har varit med och startat två skolor från scratch, skolor som har blivit väletablerade på kort tid. Det ska bli jättespännande och en riktig utmaning att försöka höja statusen på yrkesutbildningarna och jag tycker att det ska bli jätteroligt.

3 Vad är ditt mål med tjänsten?

– Jag vill att ungdomarna ska känna stolthet att de går de här utbildarna. Det är de som är framtidens hantverkare och mästare i olika skrån.

4 Vad gör dig till en bra ledare?

– Jag känner nyfikenhet och passion för utbildning. Det måste man göra om man ska bli bra på det man gör. Jag ser fram emot att börja på måndag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons