Annons
Nyheter
Tusen idéer. Två vänner. En butik. En perfekt ekvation för Linda och Ulrika.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010
Ulrika Ahlin och Linda Karlsson blev helt kära i butiksloken, som ligger på en tvärgata till gågatan, och bestämde sig på en gång att den skulle de ha. Nu är den totalrenoverad i ljusa färger. Snart öppnar de sin drömbutik.
Ulrika Ahlin och Linda Karlsson blev helt kära i butiksloken, som ligger på en tvärgata till gågatan, och bestämde sig på en gång att den skulle de ha. Nu är den totalrenoverad i ljusa färger. Snart öppnar de sin drömbutik.Foto: Anette Westerlund

Linda Carlsson och Ulrika Ahlin har många gemensamma intressen. Barn bland annat. Men kanske är det allra främst teatern som håller de båda väninnorna ihop:

– Vi lärde känna varandra lite lätt redan när vi bodde i Göteborg. 2003 flyttade Linda och hennes man till Ulricehamn och några år senare kom jag och min man efter. Då tänkte jag att jag nu skulle passa på att lära känna Linda ordentligt, berättar Ulrika.

Annons

Så blev det. Ulrika Ahlin och Linda Carlsson jobbar som fritidspedagog respektive förskollärare. Ulrika är dessutom utbildad dramapedagog och det skulle visa sig att både Ulrika och Linda hade teaterintresset gemensamt. För två år sedan bestämde de sig för att starta en teaterskola tillsammans. De började samtidigt arrangera barnkalas åt andra där de båda framträdde som clowner.

I våras kom de till en punkt där de funderade på om de skulle lägga ner eller satsa på sina intressen.

– Vi gillar barn, vi ville ha en plats där vi kunde erbjuda våra tjänster över disk och vi tycker inte att utbudet av barnkläder och leksaker kanske är så bra här i stan, så vi bestämde oss för att vi ville ha en butik, säger Linda.

Men det var inte helt självklart att det skulle bli en butik. Frågorna var många. Bland annat väntade Ulrika barn för tredje gången.

– Vi funderade mycket på hur vi skulle satsa. Vi ville ha något som liksom skötte sig självt. Och tanken är ju att det ska generera pengar, för det måste bli bra för alla om vi gör det här. Det är faktiskt ganska mycket tid vi lägger ner på det här, som vi är borta från familjen, säger Ulrika.

Nu pågår förberedelserna för butiksöppnandet för fullt. Och hela familjerna är engagerade. Ulrikas och Lindas män hjälper till med inredningen, som de för övrigt hade klart för sig redan från början hur den skulle se ut, mor- och farföräldrar ställer upp som barnvakt.

Till en början kommer de turas om att jobba i butiken.

Hur kommer det att gå med vänskapen då?

– Vi har förstås funderat på det. Vår vänskap kan ju faktiskt ryka. Men vi har gjort allt vi har kunnat för att grunda inför en sådan situation. Vi har bland annat varit hos jurist för att skriva avtal och så. Men jag tror det handlar om att skärpa sig lite. Och ta pauser från varandra, säger Ulrika.

Linda Carlsson

Namn: Linda Carlsson

Ålder: 33 år

Bor: I Ulricehamn

Familj: Sambo och två barn

Yrke: Förskollärare

Fritid: Familj och vänner

Äter helst: Husmanskost

Dricker helst: Rött vin

Senast lästa bok: En bok om eget företagande

Senast sedda film: Sex and the city 2

Namn: Ulrika Ahlin

Ålder: 35 år

Bor: I Timmele

Familj: Man och två barn. Nummer tre är på gång.

Yrke: Fritidspedagog och dramapedagog

Fritid: Familj och vänner, gillar också att röra på mig

Äter helst: Skaldjur

Dricker helst: Vatten

Senast lästa bok: Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates

Senast sedda film: Det var nog någon barnfil

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons