Annons
Nyheter

Lilla Simone från Påbo kom snabbt till världen

Redan tio minuter i två på nyårsnatten föddes Ulricehamns kommuns nyaste invånare, Simone Kilbrand.
Nyheter • Publicerad 1 januari 2010
En skönlockig Simone tillsammans med mamma Carina, pappa Kristoffer, storebror Edgar, mormor Susanne och morfar Göran, alla med efternamnet Kilbrand.Foto: 
Foto: 

Egentligen var hon försenad till livet, eftersom födseln var beräknad till den 17 december i fjol. Men när det nya året och decenniet var knappt två timmar gammalt gick det desto snabbare.

Föräldrarna Carina och Kristoffer hann knappt skåla in det nya året, i alkoholfritt, innan det var dags att ge sig av till Borås. Där gick det fort, som nämnts, och 01.50 hade lillan kommit till världen, till stor glädje inte bara för föräldrarna utan även för storebror Edgar, ett år och åtta månader gammal.

Annons

Att bli liggande i Borås under nyårshelgen var inget alternativ för Carna, som ville hem så snart som möjligt.

– Vi kom iväg från lasarettet vid elvatiden, men hade bar barnläkaren kommit tidigare så hade vi åkt klockan åtta.

Att lämna sjukhuset så snabbt efter en förlossning känns för en utomstående som lite väl snabbt, men om allt är perfekt kan det bli en så kallad tidig hemgång, och så var fallet denna gång.

Att det tog ett par veckor utöver beräknad tid är inget att beklaga sig över, anser Carina.

– Det är bra för Simone att vara född tidigt på året, tycker hon.

Det skall till ett andranamn också, och det verkar som om detta kommer att bli Lillemor, ett namn som finns i pappans släkt. Det är han som vill ha detta andranamn. Carina har inte bestämt vad hon vill komplettera Simone med; något att invända mot Lillemor har hon inte.

Simone Klilbrand

Född: 1 januari 2010 klockan 01.50

Föräldrar: Carina och Kristoffer Kilbrand

Längd: 52 cm

Vikt: 3 950 gram

Övrigt: Ovanligt mycket svart hår

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons