Annons
Nyheter

Julia Persson ser fram emot en lärorik tid

Julia Persson 18 år, läser på Tingsholmsprogrammets estetprogram. Det är musik som gäller, men också ganska mycket fotboll. Nu ska hon få ihop det med deltagande i Ulricehamnsbygdens luciatåg.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2011
Julia Persson ser fram emot luciaframträdandet på torget.FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: Pernilla Rudenwall Petrie

Hur kommer det sig att du är med i årets luciatåg?

– Det verkar kul och lärorikt. Min mamma anmälde mig. Jag har alltid hållit på med musik så det var väl dags nu, tyckte hon. Och luciafirandet i Ulricehamn är en stor grej.

Annons

– Jag började ta sånglektioner när jag gick i fyran och sedan åttonde klass har jag haft musik som ett extraknäck. Bland annat var jag med i en musikal i Borås, Second edition, och i somras körade jag på scenen på Stora torget. Jag har sjungit en del i kyrkor på dop och begravningar tillsammans med min syster bland annat. Just nu håller jag på med en musikal med barn på Bogesundsskolan.

Vad betyder luciafirande för dig?

– Det är en bra grej. Det sprider ljus i mörkret och det är en tradition som vi hållit på med länge.

Vad tycker du om att det inte är någon röstning i år?

– Det är jättebra att vi har med Staffanssångare. Det blir häftigt med lite basigt i kören. Jag tycker att det är bra att det inte är någon röstning. Det blir schysstare på något sätt. Röstningen var ju å andra sidan något som engagerade många, men det här blir schysstare för alla som är med.

Hur förbereder du dig?

– Å, det har jag inte börjat tänka på än. Men det kommer ta mycket tid så det gäller att inte planera in något annat.

Har du någon favoritsång?

– Jul, jul, strålande jul. Den gillar jag. Jag gillar julmusik för den är speciell. Det ska bli särskilt kul att sjunga i kyrkan, för det är så fin akustik. Och det ska bli roligt att vara med på torget, för det har jag drömt om sedan jag var liten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons