Annons
Nyheter

Johanna vågade satsa nytt

Efter över 20 år inom samma företag vågade Johanna Bonander byta sin trygga anställning mot en osäkrare, men spännande, karriär som butiksägare.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2010
Foto: 

Redan som 15-åring började Rånnavägstjejen Johanna Bonander arbeta på Ica Anders i Gällstad. Sedan dess har den ena tjänsten efter den andra inom samma storföretag avlöst den andra. Fram till årsskiftet var hon anställd vid Ica specials kontor i Göteborg, och planen var att hon nu i januari skulle återvända dit på heltid efter några års föräldraledighet. Men tanken på pendling och långa dagar från familjen lockade inte.

– Det var lite lustigt egentligen. Jag hade varit mammaledig till och från i tre år och skulle just börja jobba h eltid igen, och då såg jag en skylt om att Butiken var till salu. Jag berättade det för min sambo och vi bestämde oss för att ringa ägarna och höra på en gång, säger hon.

Annons

Och jodå, visst var klädaffären i Gällstad fortfarande till salu. Efter en kort tids kalkylerande och övervägande tog Johanna och sambon Magnus beslutet. I november sade Johanna upp sig från sitt jobb och blev tillsammans med Magnus butiksägare. Johanna Bonander beskriver förändringen som en stor utmaning. Visst kändes det på många sätt tråkigt att säga upp sig, men hon ångrar inte sitt beslut.

– Det känns inte som att gå till jobbet när jag åker hit. Det är så kul att gå här och greja, att träffa kunder och så. Det är en annan grej när man jobbar åt sig själv, konstaterar hon.

Intresset för kläder och mode är en fördel i hennes nya arbete. Inte minst känslan för barnkläder. Butiken är förutom ytterkläder och strumpor inriktad på just kläder till barn upp till ungefär sex år. Själv har Johanna och Magnus två barn mellan ett och ett halvt och tre och ett halvt år.

Även om de nya ägarna efter tre månader ännu inte är helt varma i kläderna oroar sig Johanna inte för framtiden.

– Jag är ganska impulsiv av mig, inte så skraj för att hitta på nya saker. Jag är nog en sådan som vågar en del, säger hon.

Även de senaste åren har inneburit många förändringar. För drygt fem år sedan träffade hon sin blivande sambo Magnus. De bodde båda i ett tvåfamiljshus i Ulricehamn: hon i lägenheten överst och han nederst. Efter en tid flyttade Johanna ner, och ett par år senare föddes dottern Nelly. Sedan snart tre år bor de i sitt nybyggda hus på Fridkulla, och för ett och ett halvt år sedan kom sonen Olle. Johanna Bonander säger att allt har gått ganska fort de senaste åren.

– Men känns det bara är det bara att köra, annars ångrar man sig. Man kan inte bara gå och vara, man måste våga lite också och ta vara på varje minut.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons