Annons
Nyheter

En normal dag för Anna Neuman

Arbetet startar hemma i bostaden på Söder i Stockholm. Det består i att bevaka nyheterna på TT, Ekot, morgontidningarna och Rapport.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2011

Vid niotiden infinner hon sig på kansliet på Drottninggatan. Där blir det fullt upp med möten under dagen. Sammanträden och avstämningar.

Många frågor från allmänheten och tjänstemän skall besvaras.

Annons

Vidare skall Anna Neuman skriva underlag till utbildningsminister Jan Björklund, och bistå andra i den politiska staben. Hon deltar också i de av ministerns resor och möten som rör hennes ansvarsområden.

Bland annat var hon med Björklund på lördagens vårmarknad i Ulricehamn.

Hela tiden gäller att ha en koll på vad som händer i omvärlden.

Om Jan Björklund skall uppträda någonstans gör Anna utkast till de tal han skall hålla. Sedan går de båda igenom Annas manus, så att det slutliga resultatet skall bli som Björklund och hans sakkunniga har tänkt sig.

- Det är en väldig variation på jobbet, konstaterar Anna, som säger sig trivas med att få jobba med det som hon brinner för, nämligen utbildningsfrågor.

Vid 18-tiden brukar hon få tillfälle att återvända till bostaden på Söder, där det förmodligen blir fortsatt nyhetsbevakning via tv.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons