Annons
Nyheter

Elin kombinerar plugg med jobb och fotboll

Det handlar om planering och disciplin.
– Och jag tror att det gagnar mig på lång sikt, säger Elin Andersson som fortsätter jobba samtidigt som hon pluggar på högskolan.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2011
Elin Andersson jobbar på Ekero. Där träffar hon bland annat Margit Johansson som bor där.Foto: Anette Westerlund

Hur får man ihop det? Sjuksköterskestudier, jobb och fotboll?

Elin Andersson säger att det funkar bra. Nu har hon sommarlov och då är det inte svårt alls:

Annons

– Nä, nu är man ju ledig när man kommer hem från jobbet. Under skolterminerna måste jag sätta mig med böckerna när jag kommer hem och har alltid dåligt samvete för att jag inte läser tillräckligt mycket.

När Elin Andersson slutade gymnasiet funderade hon på att bli antingen sjuksköterska eller sjukgymnast. För att vara säker på att hon verkligen valde rätt, rådde hennes mamma henne att först prova på att jobba inom vården. Elin fick jobb på Ekero i Gällstad, där också hennes mamma jobbade. Det hela kändes rätt och Elin beslöt sig för att utbilda sig till undersköterska och gick komvux undersköterskeutbildning på 1,5 år. Också under den tiden fortsatte hon att jobba på Ekero.

– Nu jobbar jag 40 procent. Det blir kvällar och helger. Jag får i stort sett önska vilka tider jag ska jobba och det funkar bra med jobbarkompisarna.

På fritiden hinner Elin också med att spela fotboll i Ulricehamn.

– Jag började spela fotboll när jag var nio år, bara för att alla mina kompisar var med. Egentligen tyckte jag att det var tråkigt. Nu är det väl bara jag kvar av dem som fortfarande spelar.

Att spela fotboll är viktigt för Elin. Dels för att det är roligt att träffa kompisarna, dels för att det ger henne motion som gör att hon orkar med jobb och plugg.

Men vad är det som lockar med sjuksköterskeyrket?

– Att man får lite mer ansvar. Att man får träffa människor, att känna att man göra något för någon annan, att få vara lite viktig för någon i en svår situation och känna att man betyder något för någon annan.

I augusti börjar andra året på sjuksköterskeprogrammet på högskolan i Borås. Och hon tänker fortsätta jobba på Ekero.

– Det är tufft, men det funkar. Jag slipper ta studielån och då är det lättare att motivera sig att göra så här, för då vet jag ju att det gagnar mig i framtiden.

Namn: Elin Andersson

Ålder: 22 år

Familj:

Bor: I Rydet, Hössna

Yrke: Undersköterska, men pluggar till sjuksköterska, Fritid: Fotboll, umgås med kompisar och tränar

Äter helst: Grillat

Dricker helst: Te

Senast lästa bok: Isprinsessan av Camilla Läckberg

Senast sedda film: Step up

Elins tips till andra som funderar på att plugga:

– Vet man bara vad man vill göra är det bara att satsa. Skulle man upptäcka att det inte passar en är det bara att hoppa av.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons