Annons
Nyheter

Crister är ny fastighetschef

Det är en motions-intresserad man som Ulricehamns kommun fått som fastighetschef. Och så kör han motorcykel. En gammal dröm som gått i uppfyllelse.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2011
Crister Dahlgren gillar nästan alla hus i hela stan, men han konstaterar att de flesta som får frågan om vilket hus de gillar bäst, nog säger Rådhuset. FOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
Crister Dahlgren gillar nästan alla hus i hela stan, men han konstaterar att de flesta som får frågan om vilket hus de gillar bäst, nog säger Rådhuset. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var i samband med jobbbytet första maj som Crister Dahlgren, ny fastighetschef på kommunen, kunde låta sin gamla motorcykeldröm gå i uppfyllelse.

– Jag tog mc-kort 1984 och sedan blev det aldrig av att jag köpte någon motorcykel. Och när jag fick det här jobbet behövde jag inte ha bil i tjänsten och då insåg jag att jag faktiskt skulle kunna köra motorcykel fram och tillbaka till jobbet, säger han.

Annons

Crister Dahlgren bor i Gånghester, är född och uppvuxen i Borås, men har rötter i Timmele. Därför kändes inte Ulricehamn allt för främmande när han fick tips om det lediga jobbet som fastighetschef.

– Jag sökte jobbet och fick det i konkurrens med andra. Jag har jobbat med fastighetsförvaltning i olika företag tidigare och nu senast har jag jobbat med energi-effektivisering i ett företag som heter Qsec.

Men han har också jobbat med fastighetsförvaltning i ett kommunägt företag i Dalarna.

– Jag är nog en förvaltare. Jag gillar att ta hand om saker.

Det nya jobbet i Ulricehamn ser han som en utmaning. Att komma från ett privat företag till ett kommunalt kan bli en omställning. Möjligen kan beslut ta lite längre tid än han är van vid.

– Man får nog ha mer tålamod. Men egentligen tycker jag om att ha tid på mig, så det kan passa ganska bra.

Han erkänner att när han väl bestämt sig och tackat ja till den nya tjänsten oroade han sig lite för det kommunala systemet.

– Men nu känner jag inte så!

Han konstaterar att han nog har ganska höga förväntningar på sig. Kommunen har varit utan fastighetschef ett bra tag. Det är stora ekonomiska värden att ta hand om.

– Men jag brukar ställa höga krav på mig själv så det blir nog bra.

Annons

Han hoppas att politikerna inser att kommunens fastigheter är ett viktigt område och att alla förvaltningar får vara med i den framtida utvecklingen.

På fritiden är det motion i olika former som gäller.

– Jag drabbades av en sådan där 40-års kris där jag upptäckte att jag inte var nöjd med mig själv, så då började jag träna. Nu är det en njutning att träna, både under tiden och efteråt. Det är en bra ventil när man är stressad.

Nu är Crister precis ny på jobbet:

– Japp. Nu är det bara att göra det bästa av det!

Namn: Crister Dahlgren

Ålder: Ska fylla 49 år

Bor: I Gånghester

Familj: Två barn, 12 och 14 år gamla

Yrke: Ny fastighetschef

Fritid: Familjen, träning och motorcykelåkande

Äter helst: En god köttbit

Dricker helst: Öl

Senast lästa bok: Pansarhjärta av Jo Nesbœ

Senast sedda film: The Wrestler

Ulricehamns finaste hus:

Inget speciellt, tycker att hela stadsbilden är fin.

Lyssnar på just nu:

Jackie Greene

Gör om 10 år:

Jobbar med fastigheter i chefsposition

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons