Annons
Nyheter

Britt-Marie basar över Tranemo

Britt-Marie Börjesson från Varberg kommer att bestämma över de kommunanställda från och med februari.
– Det är den nya organisationen som lockar, säger hon.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2011
Britt-Marie Börjessons nya skrivbord. Det förra hade hon på Socialstyrelsen i Göteborg. FOTO: Anette WesterlundFoto: Anette Westerlund

Ja, det var den nya organisationen i kommunen som gjorde att tjänsten som kommunchef blev intressant för den dåvarande biträdande enhetschefen på tillsynsmyndigheten i Socialstyrelsen, 48-åriga Britt-Marie Börjesson.

– Nu försvinner nämnderna och det ska finnas med ett helhetsperspektiv i alla beslut. Det blir en spännande utmaning att få till detta, säger hon.

Annons

Britt-Marie Börjesson är bekant med Tranemo sedan tidigare. Bland annat från den tid som hon arbetade som kommunchef i halländska Hylte för tre år sedan. Dessutom har hon varit socialchef i Marks kommun, dock några år innan turbulensen startade där.

– I mitt jobb på tillsynsmyndigheten var jag med och fattade beslut om att granska socialens verksamhet i Mark.

Men nu är det Tranemo som gäller för hela slanten. Dock kommer hon att bo kvar i Varberg tills vidare. Där har maken ett eget företag så att helt rycka upp tältpinnarna där ifrån är inte aktuellt.

– Vi söker ett fritidsboende i Tranemo och vi kommer behålla boendet i Varberg.

Än så länge löser hon boendesituationen med en lägenhet.

Mest spännande med det nya jobbet blir att jobba med kommunpolitikernas visioner och mål.

– Jag går igång på mål och resultat oavsett om det gäller att gräva en rabatt eller ett stort, kommunalt mål.

Annars beskriver sig Britt-Marie som envis och social. Det är sällan det bara finns en väg att gå för att nå ett mål. Den sociala sidan tar sig uttryck i att hon gillar att ha människor om kring sig och att hon tycker om se vad som händer när många människor kommer samman i en grupp.

– Och vi ska bli morföräldrar i vår. Det blir roligt.

I mitten av februari börjar Britt-Marie på allvar jobba i Tranemo. Först ska hon ut och resa:

Annons

– Jag tycker om att resa. Min man har lärt mig resa med ryggsäck och jag gillar att komma till nya platser och titta på byggnader och torg. Jag är mycket intresserad av arkitektur och inredning. Det är roligt.

Namn: Britt-Marie Börjesson

Ålder: 48 år

Bor: I Varberg

Familj: Man och tre barn

Yrke: Ny kommunchef i Tranemo

Fritid: Resor, auktioner och gamla saker

Äter helst: Jag äter allting!

Dricker helst: Julmust

Senast lästa bok: Liza Marklunds En plats i solen

Senast sedda film: Änglagård – tredje gången gillt

Gör om 10 år:

– Då hoppas jag att jag fortfarande jobbar. Men jag vet inte var. Jag har svårt att se mig själv gå i pension i förtid. Jag hoppas att jag jobbar ledarskap och strategiska frågor. Jag hoppas jag har mer utrymme att resa.

Främsta livsmerit:

– Det är nog att barnen har haft en bra uppväxt, men det klart att mycket kan hända än och man vet aldrig hur det går, men det känns som vi lotsat fram barnen bra. Familjen är oerhört viktig för mig.

Drömresemål:

– Kan inte säga något enskilt resemål. Drömmen är att få se nya platser, nya kulturer och nya byggnader.

Favoritresemål:

– Vi har en liten lägenhet i Alanya, Turkiet. Den funkar lite som nav när vi reser runt i landet. I Turkiet möter väst och öst och jag brukar känna ett sug efter att komma tillbaka.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons