Annons
Nyheter

Torpa - Hofsnäs

Nyheter • Publicerad 4 maj 2010

I lördags var jag ute på Torpa - Hofsnäsområdet ned tre vänner. Jenny fyllde år och eftersom hon inte känner till området så väl tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att fira händelsen på det som jag anser vara mitt smultronställe över alla andra.

Vi började det hela med en trerättersmiddag på Hofsnäs och vi hade hela övervåningen för oss själva. Maten var väldigt god och vi hade fin utsikt över Torpasjön. Solen som hade lyst med sin frånaro tidigare på dagen glittrade lätt i vattnet. Efter en sådan ordentlig måltid tog vi en promenad på området för att åtminstone bränna någon enstaka kalorie.

Annons

Sedan fortsatte vi till Torpa och till det gamla brygghuset som nu är vandrarhem. Vi hade två rum till vårt förfogande plus ett kök med stort allrum, fint badrum och till och med en bastu. Brygghuset ligger precis vid vattnet och det finns ett stort utedäck. Vi korkade upp en flaska vin, åt lite nattamat och pratade om allt mellan himmel och jord medan solen gick ner.

På söndagmorgonen väcktes vi av solskenet och åt frukost ute på däcket. Efter frukosten gick vi till borgen och tittade på ombyggnationerna och utställningen som ger ännu mer liv åt Torpa Stenhus.

Vi kände alla att vi kunde lätt ha stannat kvar där för alltid i dennna lugna oas.

//P.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons