Annons
Nyheter

Stjärnor på slottet

Nyheter • Publicerad 3 januari 2009

Stjärnor på slottet, det sociala experimentet som ger de flesta psykologer våta drömmar har efter dagens avsnitt gått in i andra halvlek. Jag tycker det är ett fascinerande koncept att få se dessa kändisar i en ovan miljö och upptäcka nya sidor hos dem. De två föregående åren förärades med lite Hollywood glamour tack vare Maud Adams och Britt Ekland. I år är skaran av kamerakåta kändisar av något mer hemvävd karaktär.

TV vill gärna kunna leverera något kittlande, nån schism, något smått skandalöst och de fick sitt lystmäte uppfyllt i Jonas Gardell. Komikern och författaren som gett snabbpratandet ett ansikte kokade över under Staffan Schejas dag där deltagarna skulle öva på stråkinstrument. Det är med en pinsam fascination man ser kända, vuxna människor lufta sina känslor på ett sätt som får mig att smått undra om jag inte hamnat brevid en sandlåda med grälsjuka femåringar.

Annons

Kvällspressen skriker ut det hela på löpsedlar och med feta rubriker lagom i tid för att väcka vår nyfikenhet inför kvällens show på bästa sändningstid. SVT har fått sin önskan uppfylld och en rejäl skjuts av tittarsiffrorna.

Aaaaah ... visst är det underhållning på hög nivå.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons