Annons
Nyheter

Första maj närmar sig ...

Nyheter • Publicerad 26 april 2010

Då närmar det sig första maj. Det jag tänker på är inte automatiskt politiska tal och marscher utan att Torpa Stenhus öppnar för säsongen. Jag jobbade där ett antal somrar och därmed har jag stått där många gånger den första maj och tagit emot de första gästerna. En del gånger sken solen och det var riktigt varmt och en del gånger trodde man att man faktiskt skulle frysa arslet av sig. En gammal stenborg med två och en halv meter tjocka murar är inte den varmaste platsen man kan vistas på precis.

Trots kylan kommer det många besökare första dagen borgen öppnar. Många har det som tradition att åka ut vid årets första öppethållande och det är ju en vacker plats att besöka. Som ni säkert har läst i tidningarna har det gjorts restaurationer på Torpa så det finns nya saker att se i år också.

Annons

Första maj börjar även Hofsnäs att hålla öppet varje dag istället för bara på helgerna. En kopp kaffe och något gott är inte så dumt det heller. Naturen kring Torpa och Hofsnäs är enligt min mening otroligt vacker och jag kan aldrig bli mätt på den. Nu blommar blåsipporna och vårlöken, och snart täcks hela marker av fina vitsippor. Om inget annat så är det värt ett besök på Torpa-Hofsnäs området.

Jag vet var jag kommer att åka den första maj i alla fall ...

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons