Annons
Nyheter

Yxman åtalas för flera brott

Den man som nyligen slog med yxa mot flera fönster i centrala Ulricehamn åtalades på måndagen för flera brott. Bland annat ska han ha hotat flera poliser med en träpåle.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2014

Det var en natt i början av januari som mannen slog med yxa mot flera fönsterrutor i centrala Ulricehamn, bland annat mot en affär och en bank. Mannen greps en stund senare i en bekants bostad där man även påträffade den yxa som användes.

Vid händelsen i Ulricehamn ska det ha förstörts fem fönsterrutor på fastigheter och två bilrutor.

Annons

Nu åtalas alltså mannen för detta samt flera andra brott.

Bland annat anser åklagaren att mannen har gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman efter en händelse i Göteborg i november förra året. Då ska mannen ha höjt en träpåle och snabbt avancerat mot fyra poliser som skulle ingripa mot honom. Mannen nekar till brott.

Mannen åtalas också för ett försök till stöld av en cykel värd 26 000 kronor från sportaffären i Ulricehamn. Detta ska ha skett på nyårsaftonen. Detta erkänner mannen.

Mannen åtalas för ytterligare ett fall av hot mot tjänsteman. Detta ska ha skett vid psykakutmottagningen i Borås då en vårdare skulle visa mannen från platsen. Han åtalas dessutom för våld mot tjänsteman, han misstänks ha slagit en läkare i ansiktet när denne skulle skriva ut honom. Båda dessa brott har mannen erkänt.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons