Annons
Nyheter

Wennergrens hiss flyttar till Vist

Företaget Wennergrens Hiss flyttar från lokalerna i Dalum till Vist industriområde. Där tar de över lokaler som företaget JC Equipment AB nu lämnar.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2015

Familjeföretaget Wennergrens Hiss AB lämnar sina lokaler i Dalum, där de haft sin verksamhet sedan starten för 20 år sedan. Flytten går till Vist industriområde i Ulricehamn, där de tillträder sina nya lokaler den 1 februari.

– Det blir framför allt en förnyelse för oss. En nystart som delvis sammanfaller med att jag tagit över som vd i företaget, säger Jan Wennergren.

Annons

Det var hans pappa som startade företaget. Förutom i Ulricehamn har Wennergrens Hiss en filial i Trollhättan, där fem av företagets totalt elva anställda jobbar.

Verksamheten består av service samt reparation av hissar. Även installation samt ombyggnad av hissar är något som företaget erbjuder.

Wennergrens Hiss AB har sina kunder i Bohuslän och Dalsland samt i Västergötland. Från Ulricehamn når man även ett område mot Jönköpingstrakten.

JC Equipment AB, som handlar med maskiner inom livsmedels- och tillverkningsindustrin, säljer sina lokaler på Vist.

– Vi kommer att avveckla lagret i Ulricehamn. Kvar i Ulricehamn blir enbart försäljningsdelen, säger VD:n Jan Carlsson.

Den del som rör begagnade maskiner kommer att finas i Kungshamn med lagerhållningen av nya maskiner kommer att finnas i Växjö.

Enligt Jan Carlsson får förändringen ingen större påverkan på personalläget vid företaget.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons