Annons
Nyheter

Wells lockade ut ulricehamnarna

Det har gnällts lite på ulricehamnarna. Att de har lite svårt att ta sig ur tv-soffan när det bjuds till storartad under hållning i Ulricehamn. Så var det inte i lördags.
Nyheter • Publicerad 26 september 2011

I Robert Wells tält vid Sturebadet, på ett något vattensjukt gräs, rymdes det 1500 personer. Bra nära samtliga platser var upptagna när han och turnén Close up Rhapsody drog igång strax efter 19.30 i lördags kväll. Möjligen hade det kunnat gå att trycka in 20 rumpor till, men inte mer. Och folk var på humör. Det stampades takt i det blöta gräset, det klappades händer och det knäpptes med fingrar.

– Ni vet väl att de som vägrar knäppa i fingrarna är de som inte betalt sina biljetter själva, sade Robert Wells under inledningsnumret.

Annons

Efter det är det ingen som vågar låta bli när det blir fingerknäppardags.

Föreställningen är en jubileumsföreställning med pianisten Wells och hans vänner. Robert Wells har varit musiker i inte mindre än 25 år. Vi har sett honom i Så ska det låta, men han är kanske mest känd som för sina stora Rhapsody in rock-konserter som han turnerat runt med i Sverige de senaste somrarna. Han är fascinerad av all sorts musik, och det märktes på konserten i lördags. Han slängde sig mellan sina egna pianosolon som kan ligga i genren jazz och boogie woogie till att kompa sina artister i rockigare låtar som i till exempel extranumret The show must go on, en gammal Queen-klassiker. Publiken bjöds också på hans enda, egna hit från 1986, Upp på berget. Någon som minns den?

Två timmar i tältet går fort. Under den första halvan jobbar Wells och musikerna upp en maffig stämning, den avtar något under den senare delen. Då blir det lite lugnare i stolsraderna på det blöta gräset.

Close up-turnén avslutades i Halmstad i söndags. Nu väntar Kina, Indien och Royal Albert Hall i London på Robert Wells med sällskap.

Anette Westerlund

På scenen med Robert Wells

Geir Rönning

LaGaylia Frazier

Jörgen Mörnbäck

Vocalettes med Caroline Jönsson, Hanna Wanngård och Maria Wells

Lars Risberg, bas

Lasse Wikström, gitarr

Jocke Niehof, keyboard

Roine Johansson, trummor

Torbjörn Isaks, trumpet

Johan Lewin, sax

Staffan Findin, trombon

Höjdpunkterna vi minns

Thats the way it is, Bruce Hornsby

– Robert Wells spelar den pianobaserade låten och sjunger själv. Det låter bra. Och väldigt likt originalet.

Rosanna, Toto

– Geir Rönning, var med och tävlade i svenska Idol förra året, ger allt och det känns.

Honey suckle rose

– Robert Wells, på piano, ackompanjeras av en ståbas och en trummor. Häftigt att det kan låta så mycket!

Proud Mary, Creedencen Clearwater Revival

– Första gången LaGaylia Frazier och Robert Wells framförde den var år 2000. Det märks att de spelat den några gånger och LaGaylias framförande av den gamla klassikern drar ner applåder långt före hon är färdig. Det blir ganska varmt i tältet och undertecknad lägger ner pennan. Ingen idé att försöka anteckna när hela stolen gungar på grund av de andra i stolsraden som dansar, sittandes på sina stolar. Här vare tryck vill jag lova!

Jörgen Mörnbäck

– Jörgen Mörnbäck är känd som imitatör, men hur många visste att han inte bara har ett gäng gubbar på repertoaren, utan fler strängar på den musikaliska lyran? I lördags spelade trummor och ståbas samtidigt. ”Man får mycket för pengarna när man har med Jörgen Mörnbäck på turné”, sade Robert Wells.

Robert Wells

– Han spelar sexhändigt med sig själv. Det där kan ni ju få fundera på?

The Letter, Joe Cocker

– LaGaylia Frazier och Geir Rönning står för ett av kvällens bästa framträdanden. När de tillsammans framför The Letter så är det som att lyssna till Joe Cocker och Tina Turner i duett. Fast kanske lite bättre. Det låter så bra! Vi slutar gunga för att koncentrera oss på att bara lyssna. Måtte det inte ta slut än.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons