Annons
Nyheter

Vist IT hoppas kunna starta om

I veckan gick företaget Vist IT i konkurs. Nu finns förhoppningar att starta upp något nytt i dess ställe.
– I det här läget är det något vi jobbar hårt på, säger företagets utvecklingschef Roland Svensson.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2013

I torsdagens UT kunde man läsa att företaget Vist IT går i konkurs. Anledningen är att företagets kund Team Sportia, som är satta i företagsrekonstruktion, inte kan betala sina fordringar på två miljoner kronor. Team Sportia var Vist IT:s absolut största kund och den uteblivna skulden blev ett hårt slag.

– Vi är inget stort bolag med en stark ägare i ryggen. Vi såg ganska snart att vi skulle få problem med pengar i kassan, säger Vist IT:s utvecklingschef Roland Svensson.

Annons

I veckan tillsattes en konkursförvaltare och företagets 15 anställda har sagts upp. Nu hoppas företagsledningen kunna starta upp något nytt i skuggan av Vist IT.

– Vi hoppas kunna ta över pågående kundrelationer i ett nytt bolag i något mindre kostym, säger Roland Svensson.

Att utreda om det går att starta upp något nytt är en process som kommer att dröja några veckor. Vist IT vill försöka bevara de kundrelationer man byggt upp och behålla delar av sin personal. Företaget måste dessutom få tummen upp av konkursförvaltaren. Roland Svensson är förhoppningsfull men säger att man i nuläget inte kan förutspå vad som kommer att ske.

– Det är för osäkert för att kunna lova någonting, men vi har naturligtvis höga förhoppningar att kunna pussla ihop det som gick sönder.

En utmaning i framtiden blir att bredda kundbasen. Det faktum att Vist IT var så beroende av Team Sportia var riskfyllt, men Roland Svensson säger att det är svårt att säga nej till kunder som vill ha mycket jobb.

– Vi har haft bra relationer med Team Sportia, men vi har suttit med lite för stort kundberoende, säger han.

Om ni startar upp något nytt, vad tar ni då med er för lärdomar?

– Det kan jag inte svara på egentligen. Å ena sidan vill man ju ta med sig så mycket det går av det gamla. Å andra sidan kan man inte köra i samma hjulspår i alla lägen. Detta är en möjlighet att tänka nytt och se vad vi kan göra bättre.

Lisa Jalakas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons