Annons
Nyheter

Ville ha satsningen närmare centrum

Flera företagare har i dialog med kommunen sagt att de hellre velat ha en satsning på lekplats i Stureparken.
Men svaret har blivit att det finns politisk enighet om att förlägga investeringen till Järnvägsområdet.
Nyheter • Publicerad 5 september 2013

Frågan om ny lekplats i Ulricehamn har under senare tid varit uppe till diskussion inom den informella gruppen exteriör och miljö, där företrädare för kommunpolitiker och näringslivet i Ulricehamn ingått.

Gruppen har i huvudsak sysslat med frågor som rör centrumkärnans utveckling. Men fråga om ny lekplats har också kommit upp.

Annons

– Jag och flera med mig har föreslagit en sådan satsning i Stureparken. Där ville vi även få in ett kulturhus med bibliotek samt scen, säger Elisabeth Dahlgren, delägare i Bygg-Arvid och en av dem som ingått i gruppen.

Motivet till att välja Stureparken är den direkta närheten till gågatan och centrum, menar hon. Samt att Stureparken idag är en outnyttjad park med ett bra läge med utsikt över Åsunden.

– Med fler aktiviteter i det området ökar möjligheterna till att bevara och utveckla ett levande centrum.

Att politikerna istället väljer Järnvägsområdet, hur ser du på det?

– Det är väl fantastiskt kul att man satsar. Jag tror det berikar stan. Men jag och flera med mig anser fortfarande att det hade varit bättre med en placering närmare centrum, säger Elisabeth Dahlgren.

Mattias Josefsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, bekräftar att frågan diskuterats i gruppen.

– Vi har då informerat om att det finns ett politiskt beslut sedan tidigare i den här frågan, om satsning på Järnvägsområdet. Men samtidigt var vi beredda att skjuta till pengar för en satsning i Stureparken.

Mattias Josefsson säger samtidigt att en lekanläggning av det slag som nu planeras på Järnvägsområdet inte skulle få plats i Stureparken.

Ser han då en risk att en kommunal satsning på en lekplats på Järnvägsområdet motverkar ansträngningar att utveckla en levande stadskärna?

– Absolut inte, snarare tvärtom. Den mötesplats vi nu planerar kommer självklart att bli ett lyft för stadscentrum. Lockar vi barnfamiljer, turister och andra till Järnvägsområdet, så kommer det självklart även att bidra till en positiv utveckling av centrum.

Annons

Som bevis på detta tar Mattias Josefsson ett i tiden närliggande exempel:

– Jag har pratat med ett antal företagare med verksamhet på Gågatan. De har berättat att de noterat en kraftigt ökad omsättning i samband med Uport i somras. Ett arrangemang som bekant hölls på Järnvägsområdet.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons